Urheilun supersunnuntai: Kansallisen liigan kärkiottelu ja Ilves haastaa Klubin

Sunnuntain urheilukattauksessa pääsee seuraamaan jalkapalloa Kansallisen liigan kuin Veikkausliigan pelaamana. Imolan F1-kilpailu sen sijaan peruttiin tulvien vuoksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Tomi Hänninen/Yle

Sunnuntain urheilukattauksessa pääsee seuraamaan jalkapalloa Kansallisen liigan kuin Veikkausliigan pelaamana. Imolan F1-kilpailu sen sijaan peruttiin tulvien vuoksi.
(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Kansallisen liigan kärkiottelu

Jalkapallon Kansallisessa liigassa viime kauden mestari KuPS saa vieraakseen toiseksi sijoittuneen HJK:n. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet tämänkin kauden väkevästi. Juttua kirjoittaesa KuPS on sarjakärjessä voitettuaan neljä ensimmäistä otteluaan. HJK kärsi avausottelussa tappion Hongalle, mutta sen jälkeen sekin on päässyt voittojen tielle. KuPSin maalipyssyt, pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi ja albanialainen Lavdije Begolli ovat aloittaneet tälläkin kaudella tehokkaasti. HJK:n paras maalintekijä on alkukaudesta ollut nuori Lotta Lindström.

sunnuntai 21.5. klo 13.45, TV2

Formulat Imolassa peruttiin

© MV-photos

© MV-photos

Formula 1 -kausi uhkaa jäädä yksitoikkoiseksi. Red Bullin ylivoima on ollut alkukaudesta niin suurta, ettei merkkimestaruutta tarvitse oikein enää jännittää. Se on paljon sanottu, kun kisoja on takana vasta viisi ja edessä 18. Kuljettajienkaan maailmanmestaruudesta syntyy tuskin kovaa taistelua. Vaikka tilanne Red Bull -kuskien Max Verstappenin ja Sergio Pérezin on vielä tiukka, odotettavissa on, että jatkuvasti nopeampi Verstappen karkaa pikku hiljaa. Sunnuntaina piti ajaa Imolan osakilpailu, jonka Verstappen voitti viime vuonna ylivoimaisesti. Kilpailu kuitenkin peruttiin tulvien vuoksi.

Ilves haastaa Klubin

© Veikkausliiga

© Veikkausliiga

Veikkausliiga on päässyt hyvään vauhtiin. Suurimmalla budjetilla operoiva HJK on kärkikahinoissa nytkin. Joukkue hakee jo neljättä perättäistä mestaruuttaan. Sunnuntaina Klubi matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ilveksen valmentajana jatkaa toista kokonaista kauttaan entinen huippupelaaja Toni Kallio. Viime kausi oli tupsukorville pelillinen pettymys. Tuloksena oli yhdeksäs sija. Alkukauden otteet ovat olleet pirteämpiä. Keskikentän kokenut Petteri Pennanen on pelinrakentelun ohella heiluttanut vastustajan maaliverkkoa jo kolme kertaa.

sunnuntai 21.5. klo 16.00, Ruutu+

Juttua päivitetty 21.5.2023 klo 12.25: Imolan F1-kilpailu peruttiin tulvien vuoksi.

X