Uusi brittisarja Uncle kertoo renttumuusikosta, joka joutuu huolehtimaan näsäviisaasta siskonpojastaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Jos olette katsoneet tv-sarjaa About a Boy, BBC:n sarjauutuuden Unclen asetelmat tuntuvat tutuilta. Jälleen on kyse itsekkäästä ja vastuuttomasta sinkkumiehestä, joka joutuu pitämään huolta nuoresta pojasta ja oppii samalla vähän kunnollisuutta ja vastuuntuntoa.

Andy (Nick Helm, kuvassa) on renttumuusikko, joka on epäonnistunut kaikessa. Kun tyttöystävä jättää, Andy päättää tappaa itsensä. Kesken itsaripuuhien soittaa kuitenkin sisko, joka pyytää Andyä hakemaan poikansa koulusta. Täytyyhän siskoa auttaa, joten Andy lähtee hakemaan siskonpoikaansa Errollia, jota tuskin tuntee.

Vuonna 2014 alkanutta Unclea tehtiin kolme kautta ja 19 jaksoa. Sen huumori on melko mustaa, mutta tietynlaisella sokerikuorrutuksella, joka syntyy siitä, miten eno ja sisarenpoika vähitellen lämpenevät toisilleen.

Oliver Refsonin ja Lilah Vandenburghin kirjoittama ja ohjaama Uncle ei erityisemmin poikkea totutusta brittihuumorin tummemmasta linjasta, mutta Helm ja Errollia esittävä Elliott Speller-Gilliott pelaavat hyvin yhteen.

Raikkautta sarjaan tuo myös se, että näyttelijät eivät ole brittisarjojen kuluneimpia kasvoja.

Uncle, ti 28.8. klo 19.30 Tv2

X