Ylex näyttää tunteellisen Lauri Haavin keikan Turun kesäyössä: ”Olen herkkä jäbä ja tunnen asiat paikoitellen liiankin vahvasti”

Ylex-livessä on vuorossa poppia, hiphopia, räppiä ja rhythm and bluesia yhdistelevä jyväskyläläinen artisti Lauri Haav.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Fullsteam Agency / Yle

Ylex-livessä on vuorossa poppia, hiphopia, räppiä ja rhythm and bluesia yhdistelevä jyväskyläläinen artisti Lauri Haav.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Pimenevä kesäilta Turun Linnanpuistossa. Yleisö odottaa malttamattomana lavan ääressä. Sitten kulisseista alkaa kuulua laulua.

”Oi Aino, kun sä saavuit ja annoit sun kaikkes / Ja mä työnsin sut pois, oi Aino.”

Lauri Haav astuu esiin ja yleisö hullaantuu. Meneillään on artistin konsertti tämän vuoden Kesärauha-festivaaleilla. Laulun nimi on Aino. Se kertoo rakkaudesta, niin kuin useimmat Haavin biiseistä.

”Olen herkkä jäbä ja tunnen asiat paikoitellen liiankin vahvasti. Rakkaus on hyvässä ja pahassa sellainen asia, että tunnen sen todella voimakkaasti”, Haav totesi taannoin Rumban haastattelussa.

Haav on jyväskyläläinen artisti, joka julkaisi ensimmäisen albuminsa Silmät kii vuonna 2020. Tämän jälkeen parikymppinen artisti on ollut kovassa nosteessa. Keikkaa pukkaa, ja yleisö on riemuissaan kuten Yle X:n taltioinnista välittyy.

Haavin musiikkia pidetään uutena tuulahduksena kotimaisen musiikin kentällä. Hän on kokeileva ja hänen lauluissaan yhdistyvät poppi, hiphop, räppi ja rhythm and blues. Äänessä kuultaa suomalainen melankolia. Lauri Haavin musiikkia voi seuraavan kerran kuulla livenä muun muassa elokuun Blockfesteilla Tampereella.

YleX Esittää: Lauri Haav, perjantai 11.8. klo. 22.20, TV2

X