Rehellinen muoti -dokumentissa suunnittelija Amy Powney yrittää tuottaa täysin vastuullisen malliston

Rehellinen muoti antaa karuissa oloissa kasvaneen muotisuunnittelijan kertoa, miksi hän suhtautuu kriittisesti saastuttavaan alaansa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suunnittelija Amy Powneyn tavoite on rehellinen muoti.

Rehellinen muoti antaa karuissa oloissa kasvaneen muotisuunnittelijan kertoa, miksi hän suhtautuu kriittisesti saastuttavaan alaansa.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Rehellinen muoti on Becky Hutnerin ohjaama ja tuottama henkilödokumentti Amy Powneysta. Se antaa karuissa oloissa kasvaneen muotisuunnittelijan kertoa, miksi hän suhtautuu kriittisesti saastuttavaan alaansa.

Muotilehti Vogue antoi suuren, tulevaisuuden suunnittelijan palkinnon Powneylle vuonna 2017. Hänen värikkäiden mekkojensa uskottiin mullistavan vaatemuotia.

Powney pohjasi jo opiskeluvaiheessa suunnittelunsa ekologisuuteen. Nyt hän alkaa tuottaa ”täysin vastuullista” mallistoa ja uhkaa lopettaa, jos ei onnistu eettisyydessään.

Luonnonkankaan luomisessa on runsaasti myrkyllisiä vaiheita, mutta toisaalta keinokuitu vapauttaa mikromuoveja. Powneyn pitäisi jotenkin selvittää, rahoitetaanko Isistä turkkilaisella puuvillalla.

Dokumenttileikkaajana pätevöitynyt Hutner juoksuttaa esikoiselokuvaansa vauhdilla ja luottaa päähenkilön selontekoon tapahtumista. Herkkutilanteet jäävät brändivideomaisessa dokumentissa vähiin.

Valistaminen sen sijaan hallitsee vuonna 2022 valmistunutta elokuvaa: ruudulle väläytellään tiedonjyviä vaatteiden ympäristövaikutuksista.

Rehellinen muoti, maanantai 29.4. klo 21.05, TV2

Lue myös: Vaatesuunnittelija Katri Niskanen lievittää stressiä suunnitelmallisuudellaan – ”Näin mieleeni ei muodostu mitään mörköä tai painetta siitä, että kaikki kasaantuisi”

X