The Monk – Into the Jungle on kiinnostava kuvaus nykyihmisen kaipuusta hengellisyyteen

Dokumentissa tanskalainen HIV-tutkija jättää sekä perheensä että omaisuutensa ja muuttaa asumaan munkiksi Sri Lankan viidakkoon.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

The Monk – In to the Jungle seuraa, kuinka Jan Erik Jansen muuttaa munkiksi viidakkoon.

Dokumentissa tanskalainen HIV-tutkija jättää sekä perheensä että omaisuutensa ja muuttaa asumaan munkiksi Sri Lankan viidakkoon.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

Dokumentissa The Monk – Into the Jungle johtava tanskalainen HIV-tutkija Jan Erik Jansen kyllästyy länsimaiseen oravanpyörään. Hän jättää sekä perheensä että omaisuutensa ja muuttaa asumaan munkiksi Sri Lankan viidakkoon.

Dokumentaristit Mira Jargil Christian ja Sønderby Jepsen lähtevät tekemään dokumenttia hänen valaistumisestaan. Idean pitäisi olla selkeä, mutta sitten tapahtuukin yllättävä käänne.

The Monk – Into the Jungle on kiinnostava kuvaus nykyihmisen kaipuusta hengellisyyteen. Tekijät eivät kuitenkaan tyydy yhteen totuuteen van tarkastelevat aihettaan useasta eri näkökulmasta. Nykyajan polarisoituneessa kulttuurissa tämänkaltaisella dokumentilla onkin suora sosiaalinen tilaus.

Vastauksien sijaan elokuva synnyttää tuhansia kysymyksiä katsojan pohdittavaksi. Onko kilvoittelussa kyse vain mielisairaudesta? Jos on, niin kumpi on sairas, yksilö vai se yhteiskunta, jota yksilö pakenee? Vai ovatko uskonnot syntyneet vain vastauksena olemassaolon sietämättömyyteen? Tarvitseeko ihmisen edes löytää lopullista vastausta?

The Monk – Into the Jungle, sunnuntai 26.5. klo 21.50, Teema & Fem

Lue myös: Sonja jätti työnsä juristina ja hyppäsi oravanpyörästä Lapin tähtitaivaan alle: ”Metsät ja tunturit ovat minun kotiani”

X