Totuus vaihdevuosista -dokumentissa kuullaan asiatiedon lisäksi naisten hauskoja ja riipaisevia haastatteluja

Totuus vaihdevuosista on australialainen dokumentti, mutta sisältää siitä huolimatta myös suomalaisia koskettavaa tietoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toimittaja Myf Warhurst (oik.) luotsaa dokumenttia Prisma: Totuus vaihdevuosista.

Totuus vaihdevuosista on australialainen dokumentti, mutta sisältää siitä huolimatta myös suomalaisia koskettavaa tietoa.
Teksti:
Anu Räsänen

Totuus vaihdevuosista -dokumentti lupaa nimensä mukaisesti kertoa totuuden vaihdevuosista, mutta vajaan tunnin mittaisessa ohjelmassa tätä totuutta ehditään tietenkin vain raapaista pinnalta. Lisäksi dokumentin raapaisu on leimallisen australialainen. Tilastollinen data tulee Australiasta, ja toimittaja Myf Warhurst vertailee naisen elämää rempseästi paikalliseen luontoon.

Tästä huolimatta dokumenttiin on mahdutettu paljon meitä suomalaisiakin koskettavaa tietoa vaihdevuosien tuomista muutoksista sekä oireista ja niiden hoidosta. Aiheeseen erikoistuneen lääkärin Fatima Khanin kanssa käydään läpi myös niin kutsuttuja luonnonlääkkeitä. Juonipaljastus: yrttivalmisteet saattavat helpottaa joidenkin naisten oloa, mutta tutkimusnäyttöä niiden vaikutuksesta ei ole.

Asiatiedon lisäksi ohjelmassa kuullaan vaihdevuosi-ikäisten naisten hauskoja ja riipaiseviakin haastatteluja. Ne vahvistavat dokumentin perimmäistä sanomaa: puhukaa vaihdevuosistanne, sekä keskenänne että asiantuntevan lääkärin kanssa. Se on paras tapa lisätä ymmärrystä tätä elämänvaihetta kohtaan.

Prisma: Totuus vaihdevuosista, tiistai 16.4. klo 19.00, TV1

Lue myös: Tee vaihdevuosista voimavuodet – Kokosimme 12 ohjetta: ”Vaihdevuodet ovat naiselle hyvä hetki muokata elintapoja”

X