Teksti:
Seuran toimitus

Mitä tuli tehtyä alk. la 10.3. klo 20.00 Nelonen

SARJA ALKAA Liuta julkisuudesta tuttuja henkilöjä raottaa uusia puoliaan Lorenz Backmanin juontamassa tietovisassa Mitä tuli tehtyä. Hypnotisti Sami Minkkisen käsiin antautuvat muun muassa Satu Tuomisto, Jethro Rosted, Martina Aitolehti, Amin Asikainen, Janne Kataja, Oskari Katajisto, Viivi Pumpanen, Jani Sievinen ja Wilson Kirwa.

Hypnotisoinnin jälkeen kullekin vieraalle paljastuu studioyleisön edessä, millaisiin tilanteisiin hän joutui ja kuinka hän niissä käyttäytyi.

”Ohjelmassa testataan isojen eettisten kysymysten kautta, kuinka hyvin henkilö tuntee itsensä. Voisiko vaikka pörssimeklari käyttää rikastumisen toivossa salaisia sisäpiiritietoja hyväkseen?” Backman kertoo.

Lue lisää

Nykäsen Matti alk. ti 13.3. klo 20.00 JIM

SARJA ALKAA Mäkihyppääjä, iskelmätähti ja levoton sielu Matti Nykänen on maistanut kaikkea julkisuutta, mitä Suomessa voi saada. Lehtijutut, lööpit, Matti-elokuva ja elämäkertakirjat muodostavat kasvavan mediavuoren. Sen huipulle astuu nyt Nykäsen Matti, ensimmäinen tv-sarja Nykäsen elämästä.

Aluevaltaus herättää muutamia kysymyksiä. Miksi koko kansaa kiinnostavaa huippu-urheilijaa ei ole koskaan aikaisemmin käsitelty televisiossa näin laajasti?

Toisaalta voi kysyä, voiko JIM-kanavan sarja löytää mitään uutta miehestä, joka ainakin pintapuolisesti on kaikille tuttu.

Nykäsen vuosien 2011–2012 vaiheita ja valittuja historian havinoita sisältävää sarjaa ei olisi ehkä koskaan tehty, jos hänen elämässään ei olisi sattunut positiivista käännettä.

Lue lisää

Iholla alk. ti 13.3. klo 22.00 Sub   

SARJA ALKAA Subin uutuussarja Iholla on nimensä veroinen: siinä päästään ihoetäisyydelle kuuden naisen elämään. 

Kyseessä ei ole julkisuudenkerjäystrippi. Neljä kertaa viikossa esitettävän sarjan kuusi naista ovat kuvanneet pikkukameralla omaa elämäänsä puolen vuoden ajan. He avaavat elämänsä televisiolle aivan uudella tavalla. Sarjassa päästään mukaan niihin hiljaisiin aamuyön hetkiin, joissa kameramiehen läsnäolo olisi tuhonnut tunnelman.

Pääosassa ovat heidän kasvonsa, joista paljastuvat pienetkin liikkeet. He saavat näyttää tunteensa omilla ehdoillaan. Heidän elämänsä epävarmuudet avautuvat. Naisia huolettavat koti, perhe, miehet, työ ja erityisesti oma rooli maailmassa.

Tero Kartastenpää

Faces alk. ke 14.3. klo 20.00 Nelonen

SARJA ALKAA Vaikka Lenni-Kalle Taipale on muusikkona esiintynyt pian 15 vuoden ajan erilaisissa tv-ohjelmissa, juontajadebyytti tuntui miehestä itsestään hurjalta. Aiemmasta puhetyöstä ainoa jälki Taipaleen CV:ssä oli Zest-koulukiertueet: kuuden vuoden aikana hän on kiertänyt noin 200 yläasteella puhumassa nuorille suvaitsevaisuudesta ja omiin taitoihin uskomisesta.

Itseluottamus oli Taipaleellekin Facesin tekemisessä tarpeen.

”En ole koskaan tykännyt puhua ihmisten edessä, ja keikkojen välispiikitkin ovat olleet mulle vaikeita. Oli hienoa huomata, että ohjelman myötä opin ajattelemaan esiintymistä uudelta kantilta.”

Ohjelmassa kilpailijat yrittävät pareittain tunnistaa näkemistään kuvista mahdollisimman monen julkkiksen kasvot. Hyvän kuvamuistin lisäksi kisaajalta vaaditaan nopeaa reaktiokykyä, sillä he saattavat joutua laittamaan vaikkapa Batman-elokuvien näyttelijät oikeaan aikajärjestykseen. Se, joka tietää ohjelman eri visailuosioissa eniten, voi voittaa 60 000 euroa.

Oman mausteensa konseptiin tuo, että Faces on kansainvälisestä nimestään huolimatta supisuomalaista Solar Televisionin tuotantoa.

”Oli kaikin puolin hauska lähteä mukaan ohjelmaan, jollaista ei ole aiemmin tehty”, sanoo Taipale.

Itse hän ei uskoisi Facesin kilpailijana pääsevänsä kovinkaan pitkälle.

”Mulla on hyvä kuulomuisti, mutta en ole yhtään visuaalinen. En osaa tietyn rakennuksen nähtyäni enää kymmenen minuutin päästä sanoa, minkä värinen se oli.” 

Elina Järvi 

Rakkaudella katettu alk. ke 14.3. klo 21.00 Sub

SARJA ALKAA  Pahimmassa tapauksessa sokkotreffit voivat olla piinaavinta, mitä ihminen elämässään kokee. Sen sijaan niiden seuraaminen televisiosta on pelkästään viihdyttävää.

Deittiohjelmia on luvassa lähiaikoina enemmänkin. Maaliskuun lopussa TV5:llä alkaa Kari Salmelaisen ja Viivi Pumpasen juontama Ex-sinkku. Tänään puolestaan käynnistyy Subin hauska uutuus Rakkaudella katettu. Siinä kumppania etsivä, tällä kertaa 23-vuotias Henna (kuvassa), vierailee kolmen ehdokkaan luona ja nauttii heidän valmistamansa illallisen. Jakson lopussa selviää, kenen pöperöt ja seura tekivät suurimman vaikutuksen.

Ruokaohjelman yhdistäminen parinhakuun kuulostaa ensin turhalta kikkailulta. Ensimmäisen jakson perusteella Rakkaudella katettu on kuitenkin hyväntuulista ja sujuvaa viihdettä, jonka aihepiiri koskettaa monia.

Juha Heinisuo

 

X