Teksti:
Seuran toimitus

Tangomarkkinat 2012: Semifinaali la 16.6. klo 21.00 TV1

KILPAILU Tie Suomen Tangokuninkaalliseksi on pitkä ja vaativa. Nyt on päästy jo välierävaiheeseen, jossa 18 kilpailijasta valikoituu tusina parasta Tangomarkkinoiden loppukilpailuun. Kilpailun juontavat Piia Pasanen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Turun Logomossa ensimmäistä kertaa järjestettävään semifinaaliin asti päässeissä on paljon mielenkiintoisia nimiä. Tunnetuimpia lienevät näyttelijä-laulajat Janus Hanski ja Tapio Liinoja, vuoden 1989 Tangokuningattaren Arja Korisevan sisar Eija Koriseva, 2010 superfinalisti Suvi Karjula ja 2007 Tangokuningatar-kisassa toiseksi sijoittunut Anne Tanskanen.

Mukana on myös muita kilpailuun aikaisemminkin osallistuneita laulajia, kuten vuosien 2008 ja -10 finalisti Mia Leivo sekä kolmatta kertaa kruunua tavoitteleva Marko Lundberg. Baritoni Teijo Lindström puolestaan oli vuonna 2004 sekä Tangomarkkinoiden että Timo Mustakallio -laulukilpailun finalisti. Kruunupäitäkin löytyy, sillä Terhi Matikainen valloitti Humppakuningattaren tittelin 2008 ja Sari Hellsten saman arvon vuotta myöhemmin.

Itse Tangomarkkinoita vietetään heinäkuussa. Finaalin karsinta lähetetään suorana TV1:ssä 12.7. klo 21–23 ja finaali niinikään suorana 14.7. klo 21–23.

Tuomo Kiisseli

Garden State ma 18.6. klo 21.55 Fox  ****

ELOKUVA Kädenlämpöinen indiemusiikki soi, kun kolmekymppinen Andrew palaa kotikaupunkiinsa hautaamaan vanhaa äitiään. Ohjaaja-käsikirjoittaja-päänäyttelijä Zach Braffin kulttimaineen saavuttanut draamakomedia yhdistelee sujuvasti elämän raastavia ja heleitä puolia.

Braffin itsensä esittämä Andrew on tuppisuinen ja masentunut näyttelijä, jonka uran tähän mennessä suurin saavutus on ollut vammaisen jalkapalloilijan rooli saippuasarjassa. Tosielämässä Braff oli ennen Garden Statea tullut tunnetuksi väkinäisestä roolistaan tohtori J.D. Dorianina sairaalakomediassa Tuho-osasto.

Esikoisohjaus keräsi hurjasti palkintoja, mutta Braff ei ole sen jälkeen onnistunut saamaan aikaiseksi juuri mitään erikoista. Ehkä nuhjuksen rooli vei mukanaan.

Braff leikkii pysähtyneillä, keskisommitelluilla kuvilla, jotka välillä vähän liikaakiin alleviivaavat pienen amerikkalaiskaupungin absurdiutta. Viesti on tuttu: elämä on masentavaa, joten paras juhlia hyypiöiden kanssa.

Tero Kartastenpää

(USA 2004)  Draamakomedia. O: Zach Braff. N: Zach Braff, Natalie Portman.

Itämeri alk. ti 19.6. klo 20.05 MTV3

ASIAVIIHDETTÄ Itämeren meren kohtalo on askarruttanut suomalaisia jo pitkään. Suosittu televisiokasvo Heikki Paasonen lähtee kymmenosaisessa sarjassa selvittämään, mitä asian hyväksi voidaan tehdä. Mukana Paasosen luotsaamalla tutkimusmatkalla on meribiologi Juha ”Rooper” Flinkman. Avausjaksossa Paasonen pääsee muun muassa sukeltamaan.

Lue lisää

 

Unelmien poikamies alk. ke 20.6. klo 20.00 Nelonen

TOSI-TV-SARJA ABC-kanavalla vuonna 2002 alkanut Unelmien poikamies (The Bachelor) palaa ruutuun 14. tuotantokaudellaan. Tällä kertaa rakkautta etsii 34-vuotias Jake Pavelka Dallasista. Hän on aiemmin metsästänyt kumppania myös ohjelman spin-offissa Unelmien poikamiestyttö ja sarjassa Bacherlor Pad. Hänet tosin äänestettiin kummastakin ulos jo aikaisessa vaiheessa.

Nyt Pavelka uskoo löytävänsä älykkään, itsevarman, energisen ja spontaaninen kumppanin, joka olisi myös valmis äidiksi. Ainakin osa miehen romanttisesta unelmasta toteutuu, sillä hän pääsee ohjelman lopussa kosimaan yhtä daameistaan.

Leipätöikseen Pavelka toimii liikelentäjänä, mutta on siinä sivussa kasvattanut mittavan ansioluettelen amerikkalaisena tosi-tv-kasvona. Unelmien poikamiehen ja sen kahden sisarsarjan lisäksi hän on esiintynyt muun muassa ohjelmassa Famous Food. Tanssitaitojaan Pavelka esitteli Amerikan  Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa. Tämän lisäksi hänet on voinut bongata myös fiktiosarjoista Drop Dead Diva ja Kauniit ja rohkeat. Jälkimmäisessä Pavelka esitti viime vuonna, mitäpä muutakaan kuin Forresterin perheen yksityiskoneen lentäjää.

Elina Järvi

Juhannusjuna pe 22.6. klo 19.00 Teema

SUORA LÄHETYS Jos urheilua ei lasketa, Yleisradiossa ei ole aiemmin tehty 13-tuntista suoraa lähetystä, saati kuvattu liikkuvassa junassa. Juhannuksena kumpikin toteutuu. Ylen ja ranskalais-saksalaisen kulttuurikanava Arten yhteistuotantona toteutettava Juhannusjuna esitetään Teeman lisäksi suorana lähetyksenä Radio Suomessa ja Ylen nettisivuilla. Saksassa ja Ranskassa ohjelma nähdään suorana iltakymmenestä alkaen, jälkikäteen ohjelma esitetään myös Norjassa.

Kaikkiaan noin 140 työntekijän aikaansaama suursatsaus seuraa esikuviensa – norjalaisohjelmien Junalla Bergenistä Osloon ja Hurtigruten – tavoin tavallisten ihmisten matkantekoa, juhannuksenvieton näkövinkkelistä.

Suomalaisuutta esitellään paitsi minidokumenttien ja arkistopätkien avulla,  myös 950 kilometrin aikana kertyvin miljööotoksin. Osa niistä kuvataan helikopterista käsin.

Juontajat Ella Kanninen ja Iiro Rantala jututtavat ihmisiä niin junassa kuin asemilla. Julkkiskasvoista mukana ovat muiden muassa kirjailija Rosa Liksom, näyttelijä Kari Väänänen, muusikko Heikki Salo ja Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen.

Elina Järvi

Lue lisää

X