Teksti:
Seuran toimitus

Pirjo Honkasalon buddhalaispapista kertova dokumentti saa tv-ensi-iltansa. Teemalla alkavat Musiikin juhlaviikot. Entä kuka muistaa vielä Commodore 64:n?

ITO – Kilvoittelijan päiväkirja su 27.11. klo 22.05 TV2

Jo 1960-luvun lopusta lähtien työskennellyt, kansainvälisesti arvostettu ohjaaja Pirjo Honkasalo on tehnyt 2000-luvulla kaksi pitkää dokumenttia, joista molemmat ovat olleet täysosumia.

Keskiviikkona saa tv-ensi-iltansa Honkasalon tuorein dokumentti, vuonna 2009 valmistunut ITO – Kilvoittelijan päiväkirja. Sen on käsikirjoittanut yhdessä Honkasalon kanssa japanilaisen kulttuurin asiantuntija Miika Pölkki.

Lue lisää

This Is England su 27.11. klo 21.00 FST5 ****

Shane Meadowsin omaelämäkerrallinen pikkukaupunkikuvaus osuu 80-luvun Britannian ytimeen.

Shaun (Thomas Turgoose) on Falklandin sodan isättömäksi tekemä 12-vuotias Grimsbyn synkeän pikkukaupungin poika. Eletään 1980-luvun vaikeita vuosia. Kiusattu ja hyljeksitty lapsi törmää pelottavanoloiseen skinhead-jengiin. Pojan yllätykseksi nämä ovat ystävällistä porukkaa ja ottavat hänet osaksi joukkoaan.

Lue lisää

Iiro ja Minna + vaihtuvat solistit ma 28.11. klo 21.00 Teema

Teemalla on tänä syksynä ehditty viettää jo teatterin ja elokuvan juhlaviikkoja. Nyt on musiikin vuoro. Konserttien  ja musiikkiaiheisten elokuvien lisäksi Teemalla nähdään joka arki-ilta suora keskusteluohjelma Iiro ja Minna + vaihtuvat solistit.  Ja kun juontajina ovat jazzpianisti Iiro Rantala ja klassinen viulisti Minna Pensola, tietysti musisointiakin luvassa.

Lue lisää

Queen: Elämämme päivät la 26.11. klo 21.00 Teema

Maailman suosituimpiin bändeihin kuuluva Queen perustettiin 40 vuotta sitten. Kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor muistelevat brittiyhtyeen historiaa tuoreessa kaksiosaisessa dokumentissa. Teemailta huipentuu vuoden 1986 konserttitaltiointiin.

Lue lisää

Se päivä muutti Suomen: Commodore 64 su 27.11. klo 18.15 TV1

Lapsenomainen innostus paistaa F-Securen toimitusjohtaja Mikko Hyppösestä ja tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki J.J. Kasvista, kun he pääsevät vuosien jälkeen kokeilemaan Commodore 64:sta. Lähihistoriaa luotaavassa Se päivä muutti Suomen -sarjassa tutustutaan tänään kotitietokoneeseen, joka 1980-luvun alussa mullisti aikakauden tietokonemarkkinat ja toi tietotekniikan rytinällä koteihin.

Lue lisää

X