Teksti:
Seuran toimitus

Uutuusdokumentti kertoo, mitä Mitä Marlon Brando teki Helsingissä. Kjell Westön Finlandia-palkitusta romaanista tehtiin tv-sarja. Dana Delany palaa ruutuun.

Missä kuljimme kerran alk. ke 21.12. klo 21.00 FST5

Kjell Westön Missä kuljimme kerran -romaaniin perustuvassa sarjassa liikutaan 1900-luvun alun helsinkiläismaisemissa. Porvarillinen ja työväenluokkainen elämäntyyli kohtaavat, kun rikkaan perheen tyttö Lucie (Jessica Grabowsky) rakastuu köyhään jalkapalloilijaan Alluun (Andreas af Enehielm).

Lue lisää

Totuuden anatomia alk. ke 21.12. klo 21.00 Nelonen

Greyn anatomia avasi portit sille, että nyt joka toisen sarjan nimeen tungetaan ”anatomiaa”. Rakkauden anatomian lisäksi ruudussa nähdään tästä päivästä lähtien myös Totuuden anatomia (Body of Proof, USA 2011–).

Huonosta nimisuomennoksesta huolimatta Nelosen uutuudessa on potentiaalia. Jälleen kerran kyse on rikospaikkatutkinnasta, mutta uusilla mausteilla ja miellyttävän särmikkäällä johtohahmolla varustettuna.

Lue lisää

Marlon Brando tuli Suomeen la 17.12. klo 21.00 Teema

Marlon Brando oli vuonna 1967 edelleen yksi maailman suurimmista elokuvatähdistä. Hänen mieltään painoi kuitenkin tärkeämpi asia kuin näytteleminen, tärkeämpi kuin edes oma heikko fyysinen terveydentila. Brando oli ollut Unicefin reissulla Intiassa ja nähnyt maan massiivisen aliravitsemusongelman omin silmin. Olipa empaattinen tähti kuvannut nälkäänäkevistä lapsista oman parikymmenminuuttisen filminkin.

Lue lisää

Poikkeuksellinen luovutus la 17.12. klo 22.05 TV2 *****

Terrorisminvastainen sota on synnyttänyt vallan varjoihin aivan uusia voimankäytön mekanismeja. Yksi tällainen on poikkeuksellinen luovutus, jossa terroristiksi epäilty henkilö luovutetaan ulkomaille kuulusteltavaksi ilman oikeutta normaaliin puolustukseen.

(Rendition, USA 2007) 118 min O: Gavin Hood. P: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep, Omar Metwally.

Lue lisää

Dokumenttiprojekti: Taistelu Turusta su 18.12. klo 22.05 TV2

Onkohan millään muulla Euroopan kulttuuripääkaupungilla ollut ryhtiä osarahoittaa hanke, jossa kaupungin päättäjien ja liike-elämän rumat kytkökset kuvitetaan yhtä realistisesti kuin Taistelu Turusta -dokumentissa (2011)? Helsingillä ei ollut, kun se oli vuoden 2000 kulttuuripääkaupunki.

Lue lisää 

X