Anna-lehti: Äkkipikainen Matleena Kuusniemi luottaa intuitioonsa: ”Yritän tarttua rohkeammin tuntemattomaan”

Matleena Kuusniemi pitää ikääntymistä hyvänä asiana näyttelijän työssä. Vuosien varrella on kertynyt kokemusta niin työstä kuin ihmisyydestä ja maailmastakin. Nyt hän kertoo Anna-lehdessä, miten etenkin lapset ovat opettaneet häntä heittäytymään rohkeammin uuteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Matleena Kuusniemi kertoo Anna-lehdessä löytäneensä itsestään spontaanin puolen. Kuvassa Kuusniemi vuonna 2018. Kuva: Marjo Tynkkynen

Matleena Kuusniemi pitää ikääntymistä hyvänä asiana näyttelijän työssä. Vuosien varrella on kertynyt kokemusta niin työstä kuin ihmisyydestä ja maailmastakin. Nyt hän kertoo Anna-lehdessä, miten etenkin lapset ovat opettaneet häntä heittäytymään rohkeammin uuteen.
Teksti: Katriina Lundelin

Nuori Matleena Kuusniemi paineli iloisena menemään, eikä miettinyt kasvojen ryppyjä. Nyt 46-vuotiaana hän myöntää, ettei haluaisi ajatella ulkonäköään liikaa, mutta se on vaikeaa, koska ulkonäkö on hänen työssään keskeisessä osassa.

”Silti toivon, että en stressaisi vanhenemista liiaksi. Ryppyjä tulee, mutta niiden ajatteleminen ei saa vallata elämää liiaksi”, näyttelijä Matleena Kuusniemi sanoo Anna-lehdessä.

Keski-ikäistymisen myötä hän on alkanut tarkastelemaan myös omaa luonnettaan ja temperamenttiaan kriittisesti.

”Vien helposti huomioni epäkohtiin niin kotona kuin työympäristössäkin. Olen vaativa, koska haluan, että asia tehdään hyvin ja niiden eteen ponnistellaan.”

Matleena Kuusniemi kokee olevansa välillä raskasta seuraa, koska hän pohtii asioita monelta kantilta ja hänellä on voimakas oikeudentaju. 

Matleena Kuusniemi kokee olevansa välillä raskasta seuraa, koska hän pohtii asioita monelta kantilta ja hänellä on voimakas oikeudentaju.  Kristiina Kurronen

Kuusniemi miettii ja analysoi kaikkea, vaikka vähempikin puiminen hänen mielestään riittäisi.

”Nyt haluaisin päästä tästä piirteestä irti. Jotkut ihmiset kokevat minut tämän vuoksi raskaaksi tyypiksi, ja olisi mukavaa olla vähän kepeämpi ihminen.”

Spontaanius löytyi lasten syntymän myötä

Nuorena Matleena Kuusniemi harkitsi kaikkea pitkään ja huolella. Hän kadehti tyyppejä, jotka teatterikorkeakoulussa nostivat käden ilmaan, kun johonkin tehtävään etsittiin vapaaehtoisia.

Itse hän oli ujo ja pelokas, eikä heittäytyminen tuntemattomaan tuntunut mahdolliselta. Nyt harkitsevaisuus on väistynyt. Kokonaan.

Lasten syntymän jälkeen Kuusniemi löysi itsestään spontaaniuden. Yhteinen elämä insinööripuolison kanssa on opettanut puolestaan suoraviivaista otetta elämään ja tekemiseen.

Nyt hän luottaa omaan intuitioonsa.

”Lasten syntymän jälkeen spontaanius lisääntyi valtavasti, kun ymmärsin, että asiat kannattaa hoitaa silloin, kun pystyy. Nykyään esimerkiksi ostopäätökset syntyvät hyvin vikkelästi, enkä jää funtsimaan.”

Kärsivällisyys ei kuulu Matleena Kuusniemen hyveisiin, mutta hän pyrkii kehittämään sitä koko ajan. Hän uskoo hyötyvänsä paremmasta maltista esimeriksi kaupan kassalla ja liikenteessä, joissa pinna palaa herkästi.

Mutta on impulsiivisuudesta ollut hyötyäkin, kun äkkipikainen luonne pistää toimimaan nyt, kun nuoruuden harkitsevaisuus on väistynyt.

”Ei tulee suustani aika helposti, mutta yritän nykyään tarttua rohkeammin tuntemattomaan ja sanoa lähtökohtaisesti kaikkeen kyllä.”

Matleena Kuusniemi saattaa kotona vyöryttää stressinsä läheistensä niskaan ja olla töykeä ihmisille, joilla on kaikista eniten merkitystä. Siksi hän toivoo, että hänestä kasvaisi äitinsä kaltainen ihminen, jolla on lehmän hermot ja joka on maailma ystävällisin ihminen. Lue lisää Annasta!

Annassa Matleena kertoo myös, mikä on ainut asia, jota hän pelkää!

Lue myös: Ella Kanninen joutui hämmentävien erohuhujen keskelle: ”Minulle tuli tunne, että kahden kulttuurin liiton kestävyyttä epäillään automaattisesti”

X