Ella Kanninen joutui hämmentävien erohuhujen keskelle: ”Minulle tuli tunne, että kahden kulttuurin liiton kestävyyttä epäillään automaattisesti”

Ella Kannisen elämässä perhe on tärkein. Saman katon alla eletään joko Suomessa tai Italiassa. Erossa ollaan töiden vuoksi korkeintaan pari viikkoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ella Kanninen kertoo, että erohuhut satuttivat.

Ella Kannisen elämässä perhe on tärkein. Saman katon alla eletään joko Suomessa tai Italiassa. Erossa ollaan töiden vuoksi korkeintaan pari viikkoa.
(Päivitetty: )
Teksti: Pirjo Kemppinen

Juontaja Ella Kanninen on ollut naimisissa italialaisen avaruusinsinööri Valerio Chincan kanssa vuodesta 2006. Perheessä on kaksi poikaa, Leonardo, 12, ja Raffaele, 9, jotka aloittivat koulun Suomessa syksyllä 2018.

Siitä levisi julkisuudessa virheellistä tietoa, jonka mukaan Ella olisi muuttanut poikien kanssa Suomeen Valerion jäädessä Italiaan.

Todellisuudessa puoliso seurasi Ellaan Suomeen vain muutamaa viikkoa myöhemmin.

”Hetken erossa olo haluttiin nostaa isoksi ja se loukkasi. Minulle tuli tunne, että joidenkin mielissä kahden kulttuurin liittoihin liittyy ennakkoluuloja ja liiton kestävyyttä epäillään automaattisesti.”

Ella Kanninen ja Valerio ovat töiden vuoksi välillä erillään viikon, maksimissaan kaksi.

”Pääsääntöisesti elämme saman katon alla Suomessa tai Italiassa. Näin on ollut jo 15 vuotta eikä mikään ole muuttunut.”

Ellan elämässä perhe on tärkein.

”Perhe on perusta, jonka olemme yhdessä rakentaneet ja ainakin tässä vaiheessa hyvin vahva.”

”Se on perusta, jonka olemme yhdessä rakentaneet ja ainakin tässä vaiheessa hyvin vahva.”

Ella haluaa tarjota pojilleen samantyyppisen lapsuuden kuin hänellä itsellään oli.

”Poikien elämää pitää dominoida leikit, harrastukset ja kaverit.”

Rutiineista ei tingitä. Ella ja Valerio tekevät paljon töitä kotoa käsin, joten jompikumpi on lähes aina lähettämässä pojat koulutielle ja ottamassa heidät sieltä vastaan. Jos työmatkalle joudutaan yhtä aikaa, apuna ovat isovanhemmat.

”Kuviossamme on muuttuvia tekijöitä, mutta kaikki tähtää siihen, että pojilla on vähäeleinen ja tylsäkin arki. Yhtälö toimii, koska meillä on vahva halu pitää se toiminnassa. Maantieteellisesti meillä on suuri liikkumavara, mutta elämämme on pienieleisempää kuin monissa yhdessä paikassa asuvissa perheissä.”

Tulevaisuuden haaveet sijoittuvat Italiaan

Ella juontaa parhaillaan Yle Teemalla nähtävää Ellan matkassa: Roomalaisten jäljillä -sarjaa. Sen kolmatta kautta ja niin ikään Ellan juontaman Merkkien salat -sarjan toista kautta kuvataan kuluvan vuoden aikana.

”Ehkä juuri kieli- ja kulttuuriohjelmat sopivat minulle parhaiten. Nautin niiden tekemisestä, sillä samalla sivistän itseäni. Mietin usein, kuinka etuoikeutettua on pystyä oppimaan koko ajan lisää työni kautta.”

”Mietin usein, kuinka etuoikeutettua on pystyä oppimaan koko ajan lisää työni kautta”, Ella Kanninen pohtii. (Kuva: Ellan matkassa: Roomalaisten jäljillä) Filmaattiset/Yle

Televisiotyön ohella Ella on kirjoittanut kirjoja, hän juontaa erilaisia tapahtumia ja emännöi matkoja Toscanassa.

”Toivon, että Italia kulkee loppuelämän ajan mukanani.”

Sitten niistä haaveista.

”Unelmoin siitä, että jonain päivänä pyöritän bed and breakfast -majoitustoimintaa Toscanassa. Sen ohella emännöin matkoja, joilla patikoidaan ja nautitaan hyvästä ruoasta. Välitän muille sitä, mitä kuvittelen löytäneeni yhdeksi onneni tekijäksi. Nautin elämysten tuottamisesta toisille. Ehkä se on se, mitä kohti olen menossa. Eläkeduuni.”

Haastattelupäivän aamuna Ella allekirjoitti jälleen yhden vetoomuksen delfinaarioiden sulkemiseksi.

”Tuppaan tämän tästä erilaisiin vetoomuksiin eläinten olojen parantamiseksi.”

Toscanan tilalla olisi pelastettuja eläimiä enemmän kuin kaksi kissaa ja hevonen, jos työ sen sallisi.

”En tavoittele materiaa eikä elämääni ole koskaan määrittänyt titteli tai raha. Onneni koostuu yksinkertaisista, mutta kokonaisvaltaisista asioista. Niitä ovat perheen ja läheisten hyvinvointi, liikunta, luonto ja eläimet.”

Millainen Ella Kannisen lapsuus oli? Miten Ellasta tuli toimittaja? Lue Ella Kannisen haastattelu kokonaisuudessaan Seura-lehdestä nro 7/2020 tai digilehdestä! Tilaa digilehti tästä. 

X