Anna-lehti: Tuija Pehkonen sai hengenvaarallisen verenmyrkytyksen raskauden aikana: ”Sairaalassa viettämämme viikot ovat elämäni pelottavimmat”

Tuija Pehkonen oppi viime vuoden vastoinkäymisten takia, ettei kaikki elämässä ole itsestä kiinni.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuija Pehkonen ei enää pelkää tulevaa. "Uskon mieluummin, että ihan yhtä suurella todennäköisyydellä kulman takana voi odottaa myös hyviä asioita.”

Tuija Pehkonen oppi viime vuoden vastoinkäymisten takia, ettei kaikki elämässä ole itsestä kiinni.
Teksti:
Anni Niittylahti

Juontaja ja yrittäjä Tuija Pehkonen kertoo Anna-lehden haastattelussa toisesta raskaudestaan ja sen aikana tulleesta verenmyrkytyksestä, joka laittoi äidin sekä vauvan hengenvaaraan.

Viime vuosi, jolloin Tuija odotti toista lastaan, oli hänelle poikkeuksellinen ja vaativa. Yksityisyrittäjänä toimiva Tuija oli haalinut itselleen paljon töitä, ja he remontoivat kumppaninsa Eero Ettalan kanssa Helsingistä hankittua kaupunkiasuntoa. Keväällä Tuija kohtasi myös suuren menetyksen, kun hänen isänsä menehtyi jonkin aikaa sairastettuaan.

Juontaja kärsi myös voimakkaasta raskaudenajan pahoinvoinnista eli hyperemeesistä, jonka takia hän joutui kerran nestetiputukseen sairaalaan. Kaikesta huolimatta Tuija ajatteli kuitenkin selviävänsä.

”Kasvoin jo lapsena ajatukseen, että ahkeruus ja sinnikkyys palkitaan. Vasta viime vuoden aikana opin, että sen enempää hyvässä kuin pahassa kaikki elämässä ei ole itsestä kiinni”, Tuija kertoo.

Kesällä, reilusti ennen vauvan laskettua aikaa, Tuija vietti perheensä kanssa aikaa mökillä. Siellä ollessaan hänelle nousi korkea kuume. Sairaalassa kuumeen syyksi selvisi verenmyrkytys, joka heikensi Tuijan vointia nopeasti. Lapsi syntyi kiireellisellä hätäsektiolla.

”Sairaalassa viettämämme viikot ovat tähänastisen elämäni pelottavimmat, ja vieläkin aiheesta on vaikea puhua. Olen tosi kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle siitä, että me molemmat olemme hengissä.”

Lue myös: Kahden lapsen äiti Tuija Pehkonen elää kiireistä pikkulapsiarkea –”Meillä on keskosvauva, joka on hyvin ihana ja rakas mutta ei ihan niin helppo”

Kumppani asetti Tuija Pehkoselle projektikiellon

Kovat kokemukset eivät ole kuitenkaan saaneet Tuija Pehkosta pelkäämään.

”Opin viime vuonna, että kulman takana voi olla aina odottamassa aivan kauheita asioita. Sairastuin yllättäen ja olin kuolla. Sen jälkeen en osaa enää pelätä tulevaa. Uskon mieluummin, että ihan yhtä suurella todennäköisyydellä kulman takana voi odottaa myös hyviä asioita”, Tuija Pehkonen sanoo Annalle.

Kokonaan äitiyslomalle hän ei ole jäänyt, sillä tietää olevansa parempi puoliso ja äiti saadessaan toteuttaa itseään. Valintoja tehdessä perhe ja lapset menevät kuitenkin aina kaiken edelle.

”Olemme sopineet Eeron kanssa, että teemme molemmat tämän vuoden aikana jonkin verran töitä ja hoidamme tarvittaessa kumpikin vuorotellen lapsia. Samoin toimimme esikoisemme syntymän jälkeen. Se vaatii kalenterisulkeisia ja aiheuttaa välillä aikataulukatastrofeja, mutta on meille yrittäjinä mahdollista.”

Tuija on kuitenkin luvannut Eerolle, ettei järjestä kotona samanlaista isojen projektien ja muutoksien sumaa, joka kosketti  heitä viime vuonna.

”Olen kotona nyt projektikiellossa. Kun innostun jostakin uudesta ideasta, Eero sanoo, että mitä jos nyt välillä nautitaan elämästä. Olihan se kaaos. Yhtäkkiä hän joutui istumaan yksin remontin sisustus­palavereissa, kun minä olin sairaalassa”, hän kertoo haastattelussa.

Eero Ettala ja Tuija Pehkonen
Juontajapari Tuija Pehkosen ja Eero Ettalan lapsi täytti hiljattain vuoden. ”Pojassa on aika paljon sellaisia merkkejä, että äiti saa pitää hatustaan kiinni. Vauhtia riittää”, Pehkonen totesi. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Tuija Pekonen ja Eero Ettala sijoittivat mökkiin: ”Se on ehkä paras sijoitus ikinä meidän perheeseemme”

X