Anna-lehti: Anne Mattila nauttii äitiydestä lapsen ollessa elämän keskipiste – ”Onnellisemmaksi ei voisi tulla”

Anne Mattilan ja hänen miehensä unelma omasta perheestä kyti pitkään. Laulaja ehti jo ajatella, että ehkä heille ei lasta suotaisikaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viime jouluna Anne Mattila iloitsi Mikael-pojan ensimmäisestä joulusta

Anne Mattilan ja hänen miehensä unelma omasta perheestä kyti pitkään. Laulaja ehti jo ajatella, että ehkä heille ei lasta suotaisikaan.
Teksti:
Aija Lääti

Laulaja, kuvataiteilija ja galleriakahvilan pitäjä Anne Mattila kertoo Anna-lehden haastattelussa nauttineensa ajastaan kotona poikansa Mikaelin kanssa.

Ennen laulaja teki ympäripyöreitä työpäiviä, mutta nyt Mikael on hänen elämänsä keskipiste. Annesta myös synnytys, joka kesti parikymmentä tuntia, oli hieno kokemus. Heti kun vauva laskettiin hänen syliinsä, kivut unohtuivat. 

”Se oli sanoin kuvaamaton tunne, onnellisemmaksi ei voisi tulla. Olen niin kiitollinen, että sain kokea tämän edes kerran”, Anne Mattila kertoo Anna-lehdessä. 

Vauvaa ei kuulunut

Anne Mattila on ollut miehensä Kari ”Kille” Tenkulan kanssa yhdessä jo 12 vuotta. He tutustuivat 20 vuotta sitten Killen ryhtyessä Annen bändin rumpaliksi.

Pariskunnan haave omasta perheestä kyti kauan. He ajattelivat perustavansa perheen, kun Anne olisi ”kolmenkympin hujakoilla”. Niin ei kuitenkaan käynyt. 

Anne itse tulee isosta perheestä, hänellä on kuusi sisarusta. Mattilan sisaruksilla on yhteensä lapsia jo melkein kaksikymmentä. Kun lapsuuden perhe jouluisin kokoontuu yhteen, vilskettä riittää, Anne seurasi sitä pitkän aikaa sivusta. 

”Ajattelin hieman haikeana, että olisipa ihanaa, jos joku kapuaisi minunkin syliini ja sanoisi ”äiti”. Mutta olen luonteeltani iloinen ja avoin, en lähesty asioita surun kautta.”

Anne ja Kille keskittyivät työhön, tekivät keikkaa ja rakensivat taidekahvilaa kotipaikkakunnalla Karviassa. Anne ei harkinnut adoptiota tai lapsettomuushoitoja. Ajatukset lapsesta hukkuivat työnteon keskelle. 40 ikävuoden lähestyessä, Anne havahtui: Kun vauvaa ei vain kuulunut, ehkä lasta ei heille suotaisikaan.

Paras joululahja koskaan

Puolitoista vuotta sitten jouluaattoaamuna Anne ihmetteli outoa oloaan. Hän päätti tehdä raskaustestin varmuuden vuoksi. Pian hän heiluttelikin miehelleen iloisena positiivista raskaustestiä. Se oli heille kummallekin paras joululahja koskaan.

He päättivät olla kertomatta asiasta vielä kenellekään, mutta Annen siskot arvasivat yllätyksen Annen silmien hehkusta.

Tammikuussa Anne kävi lääkärissä ja selvisi vauvan lasketun ajan olevan Killen syntymäpäivänä elokuussa. Poika ei kuitenkaan syntynyt samana päivänä kuin isänsä vaan muutamaa päivää myöhemmin.

Anne teki viimeisen laulukeikkansa ennen äitiyslomaa heinäkuun lopulla. Taidekahvilassaan Anne jatkoi hommia loppuun asti. 

”Punaiset kumisaappaat vain vilkkuivat, kun Anne heilui täällä vuoroin kuokan, vuoroin lapion kanssa. Hänet piti välillä ihan ajaa täältä pois, että menes nyt jo kotias”, Annen äiti Tarja kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Lue myös: Positiivinen raskaustesti oli oikea joulun ihme – Nyt Anne Mattila iloitsee vauvantuoksusta ja pienen Mikaelin ensimmäisestä perhejoulusta

Anne Mattila ja Mikael-poika.

Anne Mattila aikoo pitää kunnon äitiysloman ja hidastaa vähän tahtia, että pystyy nauttimaan Mikaelin vauva-ajasta. © Tommi Tuomi

X