Uutuuskirja: Jenni Haukio kävi Aaron synnyttyä läpi elämänsä epätodellisimman kokemuksen – ”Presidentillä ei ole yksinoikeutta edes siihen hetkeen”

Jenni Haukio kertoo 29. toukokuuta julkaistussa Sinun tähtesi täällä -uutuuskirjassaan, miltä ensimmäisen lapsen saaminen tuntui valtavan mediahuomion keskellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jenni Haukio ymmärtää kiinnostuksen presidenttiparin lasta kohtaan.

Jenni Haukio kertoo 29. toukokuuta julkaistussa Sinun tähtesi täällä -uutuuskirjassaan, miltä ensimmäisen lapsen saaminen tuntui valtavan mediahuomion keskellä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anni Niittylahti

Jenni Haukio ja presidentti Sauli Niinistö tulivat perheeksi helmikuussa 2018, kun Aaro-poika syntyi Helsingin Naistenklinikalla. Tuore äiti vietti koko synnytyksen ajan samassa huoneessa poistumatta kertaakaan, sillä hän ei halunnut kohdata median edustajia tai muita kyseleviä ihmisiä.

”Jokainen esikoistaan odottava äiti pystynee kuvittelemaan, miltä tuntuisi lapsen syntymään joka tapauksessa liittyvien jännitysten ja pelkojen lisäksi kohdata myös median jatkuva seuranta”, Jenni Haukio kertoo Sinun tähtesi täällä -kirjassaan.

Medialle oli esitetty toive, että perhe saisi lapsen syntymän jälkeen poistua sairaalasta rauhassa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan perhettä tultiin kuvaamaan heidän tarkasti suunnitellulle poistumisreitillensä.

Tätä Jenni Haukion oli vaikea hyväksyä.

”Presidentillä ei ole yksinoikeutta edes siihen hetkeen, kun hän poistuu synnytyssairaalasta vastasyntynyttä poikaansa kantaen.”

Jenni Haukio kertoo kirjassaan ymmärtävänsä median suuren kiinnostuksen, sillä aikaisemmin presidentille ei ollut syntynyt lasta kauden aikana. Hän kuvailee uutisoinnin olleen asiallista ja lämminhenkistä.

Jenni Haukio

”Sairaalasta poistumisen hetkeä olenkin usein muistellut yhtenä koko elämäni epätodellisimmista kokemuksista”, Jenni Haukio kirjoittaa kirjassaan. Kuva: Tommi Tuomi

Kortit ja käsityöt liikuttivat

Sinun tähtesi täällä -kirjasta käy ilmi, että presidenttipari oli odottanut lasta useamman vuoden ajan:

”Useiden vuosien odotuksen jälkeen oman terveen ja täydellisen pojan saaminen syliin oli omaa elämääni monin verroin suurempi kokemus: elämän kiertokulun täyttymys.”

Jenni Haukio kertoo myös liikuttuvansa yhä, kun hän ajattelee kaikkia suomalaisia, jotka huomioivat perheen Aaron synnyttyä.

”Saimme valtavan määrän onnittelukortteja, käsitöitä, kirjeitä ja kukkia – yhteydenottoja täynnä lämpöä”, hän kertoo kirjassaan.

Aarolle lähetetyistä villasukista ja -lapasista he ottivat käyttöön sen verran kuin yksi lapsi tarvitsee, ja loput lahjoitettiin eteenpäin muun muassa Hope ry:n kautta.

Lue myös: Tässä on presidentin poika, Aaro Niinistö! Katso hellyttävä kuva Saulin polvella istuvasta kuopuksesta ja Lennu-koirasta

Sauli Niinistö ja hänen poikansa Aaro

Sauli Niinistö julkaisi kuvan Twitter-tilillään Aaro-pojastaan ja Lennusta elokuussa 2018. © KUVAKAAPPAUS: TWITTER.COM

X