Arttu Wiskari paljastaa: ”Olli Lindolm piti minun puoliani tapauksessa, jossa koin kiusaamista toiselta artistilta”

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari, 34, perusti vaimonsa kanssa hyväntekeväisyysjärjestön, joka toteuttaa pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten unelmia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari, 34, perusti vaimonsa kanssa hyväntekeväisyysjärjestön, joka toteuttaa pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten unelmia.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Kätesi on siteessä. Mitä oikein on tapahtunut?

Kaaduin pulkalla lasten kanssa ja peukalon nivelsiteet menivät vinksin vonksin. Kun tämän kokoisen jässikän pistää pulkkaan, niin ei siinä voi käydä hyvin. Ehdimme laskea vaikka kuinka monta tuntia ja kaikki meni ihan hyvin. Sitten tuli vain vähän liikaa vauhtia ja ohjauduimme väärään suuntaan. Minun oli pakko ottaa kädellä maasta kiinni ja siinä se peukalo pyörähti.

Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm oli myös sinun ystäväsi. Millaisia muistoja sinulla on Ollista?

Lämpimiä muistoja. Hän oli iso vaikuttaja myös omalla urallani. Tapasin Ollin ensimmäisen kerran vuonna 2011 Iskelmä Gaalassa.

Olli piti minun puoliani eräässä tapauksessa, jossa koin pientä kiusaamista yhdeltä toiselta artistilta. Olli tuli siihen väliin. Olin itse ihan hämmentynyt koko tapahtumasta. Sen jälkeen meistä tuli hyvät ystävät. Tulin Ollin kanssa aina tosi hyvin toimeen.

Millainen persoona Olli oli?

Hän oli suorapuheinen. Olli vihasi kiertelyä ja kaartelua. Puhelutkin olivat aina mielenkiintoisia, niissä mentiin heti asiaan.

Olli oli iloinen hahmo. Hän kysyi mitä oikeasti kuului ja antoi hyviä vinkkejä. Olli jätti niin järkyttävän aukon, ettei sitä voi sanoin kuvailla.

Perustit vaimosi kanssa hyväntekeväisyysjärjestö Senja Ry:n. Mistä siinä on kyse?

Haluamme auttaa pitkäaikaissairaita lapsia, nuoria ja heidän perheitään.

Kannatusjäsenyyksistä kertyneet varat käytetään lyhentämättömänä pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten unelmien toteuttamiseen. Ne voivat olla käytännössä millaisia elämyksiä vain.

Priimusmoottorina tässä on ollut vaimoni Pauliina. Lähipiirissämme on ollut yksi vakavasti sairas lapsi ja Pauliina alkoi järjestää hänelle tällaisia elämysjuttuja. Homma lähti lopulta ihan käsistä. Siinä alkoi olla poniajelusta lähtien kaikenlaista tapahtumaa, joten mietimme sitten, että miksei ideaa voisi toteuttaa vähän isomminkin.

Ylellä nähtävässä Unelmia ja studiohommia -realitysarjassa kurkistetaan levy-yhtiösi Mökkitie Recordsin haasteisiin. Pelkäätkö koskaan, että hitit loppuvat?

En pelkää. Olen saanut tehdä tätä hommaa nyt sen verran kauan, että osaan nauttia urasta, vaikka en listojen kärjessä olisikaan. Välillä on hyvä lomailla ja hengähtää.

X