Mikä on Daruden Sandstorm-kappaleen suosion salaisuus? – Ennätykset paukkuivat, kun yli 200 miljoonaa meni jo rikki Spotifyssa

Darude eli Ville Virtanen riemuitsee: Sandstorm on Spotifyn striimatuin suomalaiskappale. Näin korona on muuttanut maailmanlaajuisesti suosittu dj:n elämää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Darude-nimellä esiintyvä Ville Virtanen on keikkaillut ympäri maailmaa yli 20 vuotta. Koronavuonna hän on nauttinut lasten kanssa olosta.

Darude eli Ville Virtanen riemuitsee: Sandstorm on Spotifyn striimatuin suomalaiskappale. Näin korona on muuttanut maailmanlaajuisesti suosittu dj:n elämää.
(Päivitetty: )
Teksti:
Elina Kirssi

Nyt on aihetta juhlaan! Darude eli Ville Virtanen, 45, julkaisi vuonna 1999 Before the Storm -debyyttialbuminsa. Sen ensimmäinen single oli Sandstorm.

Nyt Sandstorm-kappale on rikkonut 200 miljoonan kuuntelukerran rajan Spotifyssa.

Miten juhlistit Sandstrom-kappaleen tuomaa ennätystä?

”Aamulla vein tyttären päiväkotiin ja kävin lähikaupassa ostamassa gluteenitonta suklaakääretorttua, ja söin sitä juuri äsken kahvin kanssa! Olen ylpeä ja tosi fiiliksissäni, se on huikea luku.

Olen aika yllättynyt, kun levy-yhtiöstä soitettiin. En ole seurannut lukuja niin tarkkaan sen jälkeen, kun 100 miljoonaa meni rikki 2–3 vuotta sitten.”

Sandstorm julkaistiin yli 20 vuotta sitten. Mikä on sen suosion salaisuus?

”Sandstorm sopii hyvin urheilujuttuihin, siinä on hyvä energia ja eteenpäin menevä rytmi. Se soinut ollut esimerkiksi Etelä-Carolinassa Gamecocksien peleissä vuosia, ja Spotifyssa se on päässyt joillekin soittolistoille, jotka ovat buustanneet menestystä.

On ollut meemijuttuja ja sinfoniaorkesterit ovat soittaneet sitä. Euroviisujen ansiosta tein viime vuonna satoja haastatteluita, sekin on varmasti vaikuttanut.”

Yleensä keikkailet ympäri maailmaa. Miten koronaepidemia on muuttanut arkeasi?

”Olin edellisen kerran oikealla keikalla helmi-maaliskuun vaihteessa. Nyt istun studiossa ja teen musiikkia ja somessa livelähetyksiä faneille.

Olen jakanut Whatsapp-numeroni, johon fanit voivat lähettää viestejä. Soittelen sitten randomisti heille esimerkiksi Saksaan, Argentiinaan ja Vietnamiin.

Tämä on ollut tarpeellista sielunhoitoa, kun oikean keikan kiksit ja yhdessäolo puuttuvat.”

Miten olet sopeutunut paikallaan oloon?

”Kun on ollut 20 vuotta joka toinen viikko jossain muualla, tässä on ollut aika paljonkin totuttelua. On hienoa nähdä lapsia joka päivä ja tykkään myös siitä, että arjessa on rytmi.

Aiemmin kun olen ollut itse pois, vaimo on hoitanut juoksevia asioita, mutta nyt olemme molemmat saaneet tehdä sellaisia juttuja, joihin ei ole ollut aikaa. Kotiopetus ja neljän seinä sisällä olo on ajoittain ottanut koville, mutta hyvin on selvitty!”

Milloin luulet pääseväsi taas keikkailemaan?

”Ehkä ensi vuonna jossain kohtaa saatan tehdä yksittäisiä juttuja, joissa on mahdollisimman hyvin hoidettu turvallisuusasiat.

Isänmaallisena miehenä rakastan Suomea ja keikkailen täällä, kun pystyn, mutta kohdemarkkinani ovat enemmän USA:ssa. Siellä on aika pitkään lockdown, ja isot keikkajärjestäjät ovat alkaneet puhua vuoden 2021 sijaan vuodesta 2022.

Tuskin olen keikoilla ensimmäisten joukossa. Pikkupelko on, tuonko viruksen kotiin vai saanko sen itse. Ja vaikka ihmiset tulevat keikoille omalla vastuulla, mietittäisi, onko joukkoaltistuminen minun vikaani.”

Vaimollasi Michellellä on borrelioosi. Miten se on vaikuttanut siihen, miten suhtaudut koronaan?

”En tiedä tarkkaan, miten paljon vaimon borrelioosi lisää koronariskiä. Emme sitä ehdoin tahdoin kuitenkaan halua.

Tyttö on päiväkodissa ja poika koulussa ja käyn itse pelaamassa jääkiekkoa ja poikakin pelaa, mutta elämä on kontrolloidumpaa kuin jos esiintyisin keikoilla satunnaisille ihmisille.”

Asuitte perheen kanssa vuosia Yhdysvalloissa ja vaimosi on amerikkalainen. Millä mielin seurasitte USA:n presidentinvaaleja?

”Olemme seuranneet vaaleja aika tarkkaan silmät kiinni Twitterissä. Toivon, että ihmiset puolin ja toisin antaisivat enemmän periksi periaatteistaan yhteisen asian hyväksi.”

 

Juttua korjattu kello 20:53. Lisätty striimauslukuihin oikea määre ”suomalaiskappale”.

 

Lue myös: Tämäkö onkin syynä Suomen heikkoon menestykseen Euroviisuissa? – ”Maailmanvalloitus ei kuulu suunnitelmiin”

X