Tee testi! Oletko oikea Freddie Mercury -tietäjä? Testaa tietosi 10 kysymyksellä legendasta

Queen-yhtyeen nokkamies Freddie Mercury oli yksi historian omintakeisimpia rock-laulajia, joka tunnettiin etenkin mahtailevasta esiintymistyylistään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Freddie Mercury sai 70-luvun esiintymisasuihinsa innoituksen Nijiskyn balettiasuista.

Queen-yhtyeen nokkamies Freddie Mercury oli yksi historian omintakeisimpia rock-laulajia, joka tunnettiin etenkin mahtailevasta esiintymistyylistään.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katriina Lundelin

Tee testi Freddie Mercurystä ja opi samalla kymmenen yllättävää knoppia. Tunnetko sinä legendan elämän ja uran kiemurat? Testiin pääset jutun lopusta.

Freddie Mercury toimi Queen-yhtyeen nokkamiehenä yli 20 vuotta. Hän kuoli aidsin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen kotonaan Lontoossa 24. marraskuuta 1991.

Laulaja ei kertonut yksityiselämästään paljon, vaan suojeli tarkasti yksityisyyttään. Silti hänestä tiedetään monia knoppeja, kuten millaisia lemmikkejä hänellä oli, mistä hän sai ideoita levynkansiin ja kenelle hän testamenttasi kotinsa.

Freddie Mercury

”Olen hyvin pinnallinen. Haluan nautiskella. Ja kuinka tehdä se paremmin kuin 30 000 ihmisen edessä. Olen vain musiikillinen huora”, Freddie on kertonut. © Shutterstock

Freddie Mercurystä kasvoi pöyhkeilyn mestari

Testissä selviää myös, missä kolonialistisen Iso-Britannian siirtomaassa Freddie Mercury syntyi.

Aikansa mittapuulla Freddien lapsuus olikin varsin hyväosainen. Hänen isänsä työskenteli virkamiehenä siirtomaatoimistossa, perheellä oli Britannian passit ja he pitivät palvelijoita.

Englantiin muuttaessaan Freddie joutui kuitenkin kärsimään siitä, että oli ”hassu ulkomaalainen.” Kiusaamisen seurauksena hän kehitti itselleen karikatyyrimäisen hahmon, persialaisen keikarin, joka oli eräänlainen Freddie Mercuryn lavaminuuden varhainen muoto.

Mutta miten keikarimainen pöyhkeys kuului Freddien puheissa?

Tee testi! Oletko Freddie Mercury -tietäjä?

Lue myös: Freddie Mercury oli pöyhkeilyn mestari: ”Jos jotain kannattaa ylipäätään tehdä, se on syytä viedä yli”

Freddie Mercury vuonna 1986

Queenin tunnetun Wembleyn konsertin lopuksi vuonna 1986 Freddie puki ylleen Britannian kuningashuoneen tunnukset: viitan ja kruunun. Kuva Jürgen D. Flohrin taideteoksesta. © HORST OSSINGER / AFP / MVPhotos

X