Jari Isometsä pitkän kesän jälkeen: ”Nyt on se huonon kunnon vaihe – Syysmasennusta minulla ei ole yleensä, vaan syysv**utus”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jari Isometsä osallistui Kummit Golf -hyväntekeväisyyskisaan Hirsalassa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Kestääkö karpaasi syksyn matalasuhdanteen paremmin nyt, kun on ollut hieno kesä?

Hiihtäjäsankari Jari Isometsä osallistui perinteiseen Lastenklinikoiden Kummit ry:n hyväntekeväisyyskisaan Hirsalassa Kirkkonummella torstaina. Golf-kentän laidalla mestarihiihtäjä pohti lämpimän kesän vaikutusta mielialaansa.

”Olen aina ollut valon lapsi, vaikka minulla onkin talviurheilutaustaa.”

”Syysmasennusta minulla ei ole yleensä, mutta minulla on syysv**utus. Saa nähdä, kestänkö sen paremmin nyt, kun on ollut näin upea kesä”, Isometsä mietti.

”Kaikista pahin on se kahden kuukauden vaihe, kun joka päivä sataa vettä ja auton valot näyttävät metrin. Lääkkeeksi olen yleensä ottanut lähdön ulkomaille tai sitten Lappiin.”

Akillesjänne operoitiin keväällä

Isometsä on toipumassa keväisestä leikkauksesta.

”Minulla on ollut pari vuotta jalan kanssa ongelmia, ja akillesjänteeni operoitiin huhtikuussa. Kesäisin tykkään maastossa juoksemisesta, ja nyt olen pystynyt taas juoksulenkille.”

”Talvisin hiihdän parituhatta kilometriä ja pelaan lätkää ja kaukalopalloa muutaman kerran viikossa. Talvella olenkin hyvässä kunnossa. Nyt on sen huonon kunnon vaihe”, Isometsä kertoi.

Pyöreitä vuosia

Keväällä tehty akillesjänneoperaatio oli kaiken kaikkiaan ensimmäinen leikkaus, joka Isometsälle on tehty. Se on aika hyvin syyskuussa 50 vuotta täyttävältä karpaasilta.

Hän ei vielä tiennyt, miten tulevia synttäreitä juhlisi – vai juhlisiko mitenkään.

”En ole koskaan ollut mikään juhlija. Minulle ne ovat vain numeroita ajokortissa.”

X