Johanna Pakonen on tarjoushaukka, joka juoksee tuntikaupalla tarjousten perässä ja pesee minigrip-pussit – Paljastaa nyt turhimman ostoksensa

Laulaja Johanna Pakonen on tarjoushaukka. Hän käyttää ostosreissuihin paljon aikaa, ehtiäkseen useampaan ruokakauppaan alennusten perässä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Johanna Pakonen kertoo käyvänsä jopa kolmessa eri kaupassa etsimässä parhaita tarjouksia.

Laulaja Johanna Pakonen on tarjoushaukka. Hän käyttää ostosreissuihin paljon aikaa, ehtiäkseen useampaan ruokakauppaan alennusten perässä.
Teksti:
Anneli Juutilainen

Tarkka ja harkitseva. Sellaiseksi kuluttajaksi itseään kuvailee laulaja Johanna Pakonen, 48.

”Olen tarjoushaukka. Juoksen kolmessa eri ruokakaupassa alennusten perässä ja käytän kauppareissuihini tuntitolkulla aikaa”, hän kertoo.

Hän arvelee piirteen juontavan juurensa lapsuuteensa. Johannan vanhemmat erosivat hänen ollessaan pieni, ja hän asui vuorotellen äidillään ja isällään. 

”Molemmilla oli tiukkaa rahasta, ja opin jo nuorena siihen, että mummolassa pestiin viilipurkit ja käytettiin uudelleen voirasiatkin. Olen samanlainen jemmari ja pesen jopa minigrip-pussit.”

Johanna ostaa tarjouksista paljon ruokaa ja valmistaa pakastimeen isoja satseja valmiina annoksina, jotka myös hänen 12-vuotiaan Nelli-tyttärensä on helppo lämmittää itse. 

Myös hävikkipussit, punalaputetut ja viimeisen käyttöpäiväyksen tuotteet päätyvät herkästi hänen ostoskoriinsa.

”Syön harvoin ulkona, koska teen itse niin hyvää ruokaa. Liian usein ravintolassa tulee kalliin annoksen jälkeen pettymys.”

Johanna Pakonen kokkaa mielummin itse kuin käy ravintolassa syömässä. © Sara Pihlaja / OM-arkisto

Johanna Pakonen satsaa laatuun ja luotettavuuteen

Ruokakaupassa Johanna pyrkii valitsemaan kotimaisia tuotteita.

”Ne ovat usein ulkolaisia tuotteita kalliimpia, mutta siitä en tingi. Siksi haen hedelmät ja vihannekset yhdestä kaupasta, lihat ja leikkeleet toisesta.”

Keikkailevalle artistille ajokilometrejä kertyy vuosittain paljon. Tankkausta varten Johannalla on kännykkään ladattuna sovellus, jonka avulla hän pystyy paikallistamaan kunkin kaupungin edullisimmat polttoainetta myyvät huoltoasemat.

”Kertatankkauksella erot voivat tuntua pieniltä, mutta vuositasolla tämä tapa tuo suuret säästöt.”

Toisaalta Johanna on myös omaksunut sanonnan, jonka mukaan ”köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa”. Tätä ajatusta hän toteuttaa tehdessään isompia hankintoja kuten polkupyöriä ja teknisiä laitteita. 

”Silloin satsaan kestävään laatuun ja luotettavaan merkkiin. Nykyinen tablettini oli aikoinaan kallis, mutta on toiminut moitteetta jo kymmenen vuoden ajan.”

Johanna Pakonen seuraa puhelimen sovelluksesta, miltä bensa-asemalta saa halvinta polttoainetta. © Sara Pihlaja / OM-arkisto

Turha ostos reissasi Ruotsin Haaparantaan

Kerran Johannakin on sortunut hyödyttömään heräteostokseen. Silloin hän oli osallistumassa vuonna 2021 esitettyyn Selviytyjät-ohjelmaan, joka kuvattiin koronavirusrajoitteiden vuoksi Ruotsin Haaparannassa. 

Valmistautuessaan kilpailuun Johanna näki netissä mainoksen 9,90 euroa maksavasta jumppakuminauhasta. Sen mukana tulivat tehokkaan oloiset ohjeet.

”Ajattelin, että tämähän on näppärä treenaustapa ja aktiviteetti, jos tipun aikaisemmin ja joudun pidemmäksi aikaa hotellille odottelemaan kilpailun päättymistä.”

Johanna pakkasi kuminauhan rinkkaansa ja otti ohjeetkin mukaan. 

”En tähän päivään mennessä ole käyttänyt sitä kertaakaan. Se on ollut kaikkien aikojen turhin ostokseni.”

Lue myös: Viihdetaiteilija Johanna Pakonen palasi puutarhaopintojen pariin ja valmistuu pihasuunnittelijaksi

X