Jorma Uotinen ei vello murheissa, vaikka arki on yllättänyt rajustikin – ”Nuoruuden halvaantuminen on ollut suurin käännekohtani”

Tanssija-koreografi Jorma Uotisella ei ole tapana velloa murheissa. Kolme käänteentekevää pysäytystä on opettanut, että elämä voi tuoda eteen yllätyksiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Koti on Jorma Uotiselle tärkeä. Hän on asunut Helsingin keskustassa valtaosan elämästään. ”Olen tällainen kaupungin lapsi.” © Sampo Korhonen

Tanssija-koreografi Jorma Uotisella ei ole tapana velloa murheissa. Kolme käänteentekevää pysäytystä on opettanut, että elämä voi tuoda eteen yllätyksiä.
Teksti: Sanna Wallenius 

Jorma Uotinen, 73, ilmestyy keittiöstä elegantit pienet kupit kädessään ja kysyy, saisiko olla espressoa.

”Varastin nämä Pariisin La Coupole -ravintolasta”, hän tunnustaa, mutta kiiruhtaa lisäämään, että kysyi luvan pikkuruisiin matkamuistoihin.

Kaikki muu Uotisen valoisassa kerrostalokodissa onkin sitten suurta. Helsingin kattojen yli avautuva maisema, avarat huoneet, värikkäät design-huonekalut ja Ola Kolehmaisen upeat taulut. Koti on Jormalle kiinnekohta, jonka ympärille arki on rakentunut tutuista rutiineista jo vuosikymmenten ajan.

Jorma tunnustaa olevansa konservatiivinen ja muutosvastarintainen ihminen. Hän hakee ruokansakin aina samoista ravintoloista, valvoo aamuyöhön eikä tapaa mielellään ketään ennen puoltayötä.

Muitakin periaatteitakin Uotisella on.

Hän on asunut 90-luvulta saakka vuokralla, sillä menetti lamavuosina sievoisen summan rahaa epäonnistuneissa asuntokaupoissa silloisen kumppaninsa, Helena Lindgrenin kanssa.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X