Katri Helena suhteestaan 32 vuotta nuorempaan Tommi Liimataiseen: ”Suhde yllätti, sillä en ole mikään puuma”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Katri Helena suhtautuu uteliaana tulevaan, mutta ei aseta sille paineita. © Pekka Nieminen/Otavamedia
"Miksi en ottaisi vastaan elämän tarjoama hyvää tunnetta", Katri Helena totesi kun kohtalo toi hänen eteensä 32 vuotta nuoremman miehen.

Juuri Seuran Elävä legenda -palkinnon saanut Katri Helena puhuu uudessa Seurassa elämästään, muun muassa suhteestaan Tommi Liimataiseen.

Pari alkoi seurustella vuonna 2013, vaikka alku ei ihan helppoa ollutkaan.

”Tunne yllätti, sillä en ole mikään puuma. Kun jotkut haikailivat nuoremman kumppanin perään, ajattelin, että herranjestas, olen kasvattanut lapsia ihan tarpeeksi.”

Suhde 32 vuotta nuorempaan mieheen pakotti käymään läpi vanhenemista, eikä heittäytyminen suhteeseen ollut helppoa. Lopulta hän päätti ottaa riskin ja irrottautua kahleista, joita tottumus, yhteiskunta ja sosiaaliset säännöt ovat luoneet.

”Kieltäytymällä olisin ollut pelkuri, tehnyt väärin itseäni ja kenties häntäkin kohtaan”, Katri Helena pohtii juhannus-Seurassa.

Katri Helena palkittiin tänä vuonna Seuran Elävä legenda -palkinnolla. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Katri Helena ei murehdi huomista

Katri Helena on päättänyt, ettei ota suhteesta paineita. Hän on aiemmin tänä vuonna kertonut Kotilieden haastattelussa, ettei hänen 99-vuotias äitinsä pidä Katrin ja Tommin suhteesta, mutta tytär ei välitä. Katri Helena ei myöskään suostu murehtimaan tulevaa. Toista ei voi omistaa, huomisesta ei voi tietää.

”Olen elänyt niin monia erilaisia elämänvaiheita, että annan mielessäni saman vapauden hänellekin. Ehkä hänen täytyy kokea vielä muutakin. Olen todella iloinen siitä, että Tommi tuli elämääni, mutta en aseta hänelle mitään vaatimuksia.”

”Täydellinen käänne voi tulla ylihuomenna, mutta tiedän pärjääväni. Pystyn käsittelemään asioita mielessäni niin, että löydän myönteisen väylän eteenpäin. Elämä kantaa, kun uskon hyvään.”

Lue uudesta Seurasta muun muassa mitä Katri Helena tekee silloin, kun Tommi tuijottaa urheilua.

Lue myös:

Uransa lopettamista pohtinut Katri Helena: Tommi sanoi minulle, että et helvetti lopeta

X