Kirjailija Raija Oranen täyttää 70 vuotta: ”Masennuin kun täytin 60 - päätin että en enää juhli syntymäpäiviäni”

Rakastettu kirjailija Raija Oranen täyttää 70 vuotta elokuussa, mutta juhlia ei ole tiedossa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirjailija Raija Oranen haluaisi ottaa Topi-koiralleen kaverin, mutta aviomies on toista mieltä. ”Topille on syntynyt sisaruksia, jotka ovat pian luovutusiässä. Mieleni tekisi niin saada toinen koira, mutta Jyrki ei suostu.”

Rakastettu kirjailija Raija Oranen täyttää 70 vuotta elokuussa, mutta juhlia ei ole tiedossa.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Tampereella on tänä kesänä mahdollisuus tehdä nostalgiatrippi Raikkaan perheen elämään, kun 1990-luvun suosikkisarja Puhtaat valkeat lakanat nähdään näytelmäversiona Tampereen Komediateatterissa.

Kirjailija Raija Oranen kertoi katsoneensa äskettäin sekä ”lakanat” että Ruusun aika -sarjan, joka sekin oli hänen käsikirjoittamansa.

”Olihan se ison tv-sarjan tekeminen ihan hurjaa palapeliä! Kaikki riippui kaikesta, ja rahaa oli vähän. Tv-tuotannoissa oli silloin saiturin markkinat. Nythän minä elän ihan herroiksi, kun kirjoitan romaaneja, joissa voin liikutella sotajoukkoja ja ylellisiä ympäristöjä”, Oranen totesi näytelmän pressitilaisuudessa.

Hänen mielestään yhtä sydämellisiä sarjoja voisi tulla vieläkin – jos hän saisi tehdä niitä.

”Oranen on kuulemma saanut menestystä tarpeeksi. Minulla on iso kasa romaaneja, joista tulisi ihania tv-sarjoja, esimerkiksi Maan aamu. Nykyään tehdään niin huonosti kirjoitettuja, ankeita juttuja”, Oranen napautti.

Rakastettu kirjailija täyttää 70 vuotta elokuussa, mutta juhlia ei ole tiedossa.

”Järjestin juhlat kun täytin 60 vuotta. Masennuin sen jälkeen niin, että tulin siihen tulokseen, että en juhli syntymäpäiviäni.”

X