Kiti Kokkosen Tanhupallo-hahmo riemastuttaa televisio-ohjelmassaan kaikenikäisiä – ”Onnistuimme saamaan ainakin itsemme nauramaan”

Näyttelijä Kiti Kokkonen on viettänyt kesänsä keramiikkaa tehden ja puutarhaa hoitaen. Töitäkin on tullut tehtyä, sillä MTV3-kanavalla nähdään alkukesästä kuvattu Tanhupallon oma ohjelma.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kiti Kokkonen nähdään oman ohjelmansa lisäksi uudella Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella.

Näyttelijä Kiti Kokkonen on viettänyt kesänsä keramiikkaa tehden ja puutarhaa hoitaen. Töitäkin on tullut tehtyä, sillä MTV3-kanavalla nähdään alkukesästä kuvattu Tanhupallon oma ohjelma.
Teksti:
Kiia Heikkilä

Tanhupallon oma ohjelma on näyttelijä Kiti Kokkosen alun perin Putoukseen luoman hahmon oma ajankohtaisohjelma. Syyskuun 11. päivänä alkavassa ohjelmassa 6-vuotias Tanhupallo kertoo omasta näkökulmastaan ympäröivän maailman menosta ja tapaa julkkisvieraita.

Antaako Tanhupallon oma ohjelma jotain myös aikuisille?

Työryhmällä oli tarkoituksena tehdä ohjelma, joka viihdyttää kaikenikäisiä. Kirjoitimme ohjelmaa mies­ystäväni Ollin kanssa. Kyllä me onnistuimme saamaan ainakin itsemme nauramaan, joten uskon, että tavoitteeseen päästiin.

Kohtasitteko ongelmia ohjelman kuvauksissa?

Tähän aikaan liittyy tietty jännitysmomentti, että kuvaukset saadaan hoidettua aikataulussa turvallisesti. Kaikki ovat kuitenkin ammattilaisia, joten tuuri olisi saanut olla todella huono, jos emme olisi tässä onnistuneet.

Ohjaaja Joonas Nordman joutui muistuttamaan minua muutamaan otteeseen, että ”hei kyllä kaikki tietävät, että Tanhupallo on vain hahmo, ettei sitä tarvitsisi aina ottaa niin vakavasti”. Minulta kun tuppaa unohtumaan se, sillä olen niin sisällä siinä hahmossa.

Koetko vastuuta jatkaa Tanhupallon roolissa, kun hahmo on saanut niin suuren suosion?

Yritän pitää Tanhupallon semmoisena, että saan tehdä omaa juttuani omasta tahdostani. Toki joskus tulee pieni paine muuttaa hahmoa ihmisten toiveiden suuntaisesti, mutta siitä katoaisi jotakin, jos antaisin sen muuttua velvollisuudeksi.

Jonkunlaisena vastuuna voisi pitää sitä, että olen korona-aikana esimerkiksi tehnyt käsienpesuvideoita Tanhupallona. Olen kuitenkin tehnyt ne, koska olen niin halunnut.

Osallistut myös syksyn ­Tanssii ­tähtien kanssa -ohjelmaan. Millaisissa ­tunnelmissa olet?

Ensimmäiset tanssitreenit olivat heti viisi tuntia ­pitkät, joten tämä taitaa olla aika vakavaa hommaa. Olen tosi odottavainen, kun en tiedä, mitä on tulossa. Samaan aikaan pelottaa ja jännittää, mutta olen myös utelias ja tosi innoissani!

Tästä näet syksyllä 2021 starttaavat TTK-tanssiparit.

Millä mielellä suhtaudut alkavaan syksyyn?

Yritän katsoa tulevaan toiveikkain mielin. Suomen komediateatterin Juhlakunnossa!-revyy on päästävä esittämään. Vielä aurinko paistaa ja omenat kypsyvät. Toivon kovasti, että syksy olisi positiivisempi kuin viime vuonna.

Lue myös: Kiti Kokkonen Annassa: ”Ihmisenä minulla on hyvä itsetunto, mutta ulkonäöstäni tunnen joskus epävarmuutta”

X