Kotiliesi: Joonas Nordman aloitti savuttoman elämän Mad Mania katsellen ja viskiä siemaillen: ”Ei kuulosta kovin freesiltä menolta nykypäivänä”

Joonas Nordman merkitsi kalenteriin päivän, jolloin aikoo lopettaa tupakoinnin. Hän pitää lopettamista yhtenä parhaimpana päätöksenään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Joonas Nordmanille tupakoinnin lopettaminen ei tuottanut suurempia haasteita.

Joonas Nordman merkitsi kalenteriin päivän, jolloin aikoo lopettaa tupakoinnin. Hän pitää lopettamista yhtenä parhaimpana päätöksenään.
Teksti:
Anni Niittylahti

Näyttelijä-koomikko Joonas Nordman kertoo Kotilieden haastattelussa, kuinka lopetti tupakoinnin kolme vuotta sitten.

Joonakselle savuttoman elämän aloittaminen sujui melko helposti, vaikka hän oli polttanut päivittäin monien vuosien ajan. Tärkeää onnistumisessa oli vahva motivaatio ja pitkäaikainen valmistautuminen.

Lopettamisajankohdan Joonas oli merkinnyt kalenteriinsa yli puoli vuotta aiemmin. Lopulta hetki koitti vuoden 2021 maaliskuussa.

”Olin päättänyt, että katson vielä kerran Mad Men -televisiosarjaa – jossa poltetaan jatkuvasti – tupakka huulessani”, näyttelijä muistelee.

Pakkaskelien takia hän oli antanut itselleen luvan polttaa sisällä keittiössään. Sarjamaratonin ja viimeisten savukkeiden lisäksi hetkeen sisältyi viskin siemailu.

”Se ei kuulosta kovin freesiltä menolta nykypäivänä.”

Joonaksen mukaan tupakoinnin lopettaminen on yksi parhaista hänen tekemistään päätöksistä. Olo on virkeämpi kuin aiemmin, ja iho näyttää 37-vuotiaana paremmalta kuin kolmekymppisenä.

Joonas Nordman innostuu ja lannistuu liikuntalajeista

Joonas Nordman kertoo myös muista terveysvalinnoistaan Kotiliedelle. Näyttelijälle on aina ollut helppoa pysyä normaalipainossa.

”Edelleen saan syödä melko vapaasti, mitä huvittaa, mutta en kuten ennen.”

Joonas pyrkii kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota ruoan terveellisyyteen. Punaisen lihan määrä on vähentynyt ruokavaliosta, ja kasvisproteiineja on tullut sen tilalle.

Joonaksen mukaan säännöllinen liikunta jää häneltä helposti pois. Näyttelijä toivoo, että olisi jo tähän mennessä löytänyt suosikkiliikuntalajinsa.

”Sellaista ei kuitenkaan ole, sillä olen luonteeltani innostuja ja lannistuja.”

Kotoa löytyy kuitenkin leuanvetotanko, jolla treenataan säännöllisen epäsäännöllisesti. Joonaksen ennätys on kahdeksan leukaa, mutta tällä hetkellä lukema on kolme tai neljä.

”Ensivaikutelma Lennistä oli se, että se on erikoisjäbä", Joonas Nordman kuvailee ja oikeaksi mielikuva on myös yhteisten vuosien aikana todistettu.
”Ensivaikutelma Lennistä oli se, että se on erikoisjäbä”, Joonas Nordman kuvailee ja oikeaksi mielikuva on myös yhteisten vuosien aikana todistettu. © Tommi Tuomi

Lue myös: ”Koirille omistaja on isäntä, kissoille hovimestari” – Näin sujuu Joonas Nordmanin ja Lenni-kissan erottamaton arki

X