Laulaja Diandra ei ole koskaan esitellyt poikaystäviään rakkaalle Heino-ukilleen: ”Puolisoni pitäisi varmaan olla sellainen kuin ukki: fiksu ja filmaattinen”

Vaikka laulaja Diandra Floresilla olisi kuinka kiire, hän pyrkii käymään mummolassa joka sunnuntai. Kun hän joskus valitsee elämänkumppania, miehen olisi hyvä olla samanlainen kuin ukki Heino Sinkko.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ukki Heino Sinkko on Diandralle korvaamaton. ”On ihana, että voin aina mennä hänen luokseen lellittäväksi ja pitämään hauskaa.”

Vaikka laulaja Diandra Floresilla olisi kuinka kiire, hän pyrkii käymään mummolassa joka sunnuntai. Kun hän joskus valitsee elämänkumppania, miehen olisi hyvä olla samanlainen kuin ukki Heino Sinkko.
(Päivitetty: )
Teksti: Pirjo Kemppinen

Laulaja Diandra Flores, 24, on valinnut hääjuhlansa tärkeimmän kappaleen jo nyt. Se on Akselin ja Elinan häävalssi, jonka hän on laulanut levylle ukkinsa Heino Sinkon, 88, kanssa.

Toistaiseksi Heino ei ole tavannut yhtään sulhasehdokasta. Joitain vaatimuksia heidän varalleen hänellä kuitenkin on.

Musiikista

Heino Sinkko oli mukana, kun Helsingin Eläintarhan ja Kallion kansakoulujen parhaat laulajat esittivät radiossa Ateenalaisten laulun ja Mäenlaskijan laulun 40-luvulla. Jokainen lapsi sai palkaksi 20 markkaa. Laulajan ammattia hän ei silti harkinnut. Sen sijaan musiikkialalle tähtäsi pienestä pitäen tyttären tytär, Diandra Flores.

Heino: Olen tykännyt musiikista ja harrastanut sen kuuntelemista ikäni. Laulan missä tahansa yksin ollessani, mutta ei minusta ole esiintyjäksi. Olen soitellut Fazerin Sinilintu-huuliharppua ja joskus rummutellut Turkista tuotua matkamuistorumpua.

Diandra oli 6-vuotias, kun lupasin hänelle 50 euroa, jos hän osaisi toistaa perässä rummutukseni. Osasihan hän. Diandran musikaalisuus oli nähtävissä jo pienenä.

Diandra: Aloin soittaa viulua viisivuotiaana. Ukki ilmoitti osaamisen mittariksi kappaleet Svedka moldau ja Ennen kuolemaa. En tuntisi vanhaa musiikkia, ellei ukki olisi sitä kuunnellut. Hänellä on paljon levyjä, Helmut Lottia, Pavarottia, Frank Sinatraa, Elvistä… Olemme aina myös laulaneet yhdessä.

Ukki lauloi meille myös kaikenlaisia pilalauluja, kuten ”pikku-pukki kakki kalliolle”.

Heino: Diandra ja hänen sisarensa olivat mummolassa viikonloppuisin. Opetin heidät syömään kalaa. Halstrasin avotakassa silakoita ja näytin, kuinka ne perataan. Jälkiruoaksi paistoin räiskäleitä.

Diandra oli lapsena omapäinen, joskus pikkuisen itsepäinenkin, ja temperamenttinen. Välillä hän nappasi kädestä kiinni ja sanoi, että ”tulepas ukki tanssimaan”.

Diandra: Pienenä leikin venäläistä tai ranskalaista kampaajaa, jonka nimi oli Primadonna. Laitoin mummin baskerin päähän ja asettelin ukille tukkasolkia. Parasta oli, kun sain piirtää hänelle viikset.

Heino: Myöhemmin sain Diandralta postikortteja, jotka oli allekirjoittanut ”sinun ranskalainen lempikampaajasi”. Olen säästänyt ne kaikki.

Diandra ja pikkusisko Deirdre tappelivat paikasta vieressäni aina, kun istuin sohvalla televisiota katsomassa. Diandra voitti ja Dede istui lattialle.

Diandra: Katsoimme euroviisut aina mummolassa. Ukki jakoi ruutupaperit, joihin kirjoitettiin maat ja merkittiin kappaleille antamamme pisteet. Mummi meni nukkumaan iltakymmenen tienoilla ja ukki rupesi nuokkumaan vajaan tunnin päästä. Herätimme hänet, kun voittaja julistettiin.

Diandran ja ukin joulunviettoa vuonna 2001.

Diandran ja ukin joulunviettoa vuonna 2001.

Opetuksista

Diandra voitti Idols-laulukilpailun vuonna 2012. Heino oli katsomassa finaalia.

Heino: Olen aina kehunut ja kannustanut sekä ollut Diandrasta ylpeä kuin mikä. Toisaalta olen myös sanonut, että ole kunnolla ja pidä varasi.

Olen varoittanut sortumasta päihteisiin, joita on tarjolla joka puolella showmaailmassa. Vähän aikaa sitten juttelimme aiheesta jälleen.

Diandra lupasi olla koskematta niihin ja löi asiasta kanssani vetoa. Lyötiin kättä päälle.

Diandra: Idolini on Lady Gaga. 14-vuotiaana luin, että hänen lempi-drinkkinsä on Jameson-viski jäillä. Kerroin sen ukille. Hän lupasi ostaa minulle sitä, kun täytän 18 vuotta.

Sain pullon kuitenkin vasta 21-vuotislahjaksi. Ukki oli tehnyt sen kylkeen Lady Gaga -taulun. Pullo on vielä avaamatta.

Heino: Laitoin mukaan muistutukseksi lapun, jossa luki, että juoma on vaarallista. Että ei saa sekoilla.

Diandra: Ukki sanoo aina, että ”pidä itsesi ihmisenä”.

Heino: Olen opettanut Diandralle ainakin sen, että on oltava rehellinen.

Salakavaluutta en siedä. Karmeaa on sekin, jos puhuu nätisti ja ajattelee toisin. Olen myös kehottanut Diandraa pitämään itsestään huolta. Ei saa antaa toisten polkea varpaille.

Diandra: Ukista huokuu vanhan ajan karisma. Hänelle en voisi valehdella. Hän on katseen vangitsija, ottaa tilan haltuun tullessaan paikalle. Minäkin otan tilan haltuun lavalla, mutta en muuten. Joskus ajattelen, että ehkä voisin ottaa ukista mallia.

Poikaystävistä

Diandra ja Heino alkoivat levyttää yhteisiä lauluja pari vuotta sitten. Levyt ovat heille rakkaita muistoja yhteisistä hetkistä.

Diandra: Ukki nauhoitti lauluaan puhelimeensa YouTube-videopalvelusta löytämiensä taustojen päälle. Mietin, että miksi emme äänittäisi kappaleita levylle. Siitä se alkoi.

Ukki valitsee kappaleet, minä teen taustan tietokoneohjelmalla ja viuluosuudet soitan itse. Sitten lähetän teoksen sähköpostilla ukille, jotta hän voi harjoitella. Mummolassa levytämme yhteislaulumme.

Ukki on malttamaton ja haluaa onnistua ensimmäisellä laulukerralla. Hän saattaa hermostua uusinnoista. Mutta aina meillä on hauskaa.

Heino: Seuraavaksi levytämme Leif Wagerin Romanssin. Ensimmäinen kappale oli Oi niitä aikoja. Siihen sain idean, kun näin televisiosta Diandran esittävän sen venäjänkielisenä Pietarissa.

Diandra lähettää tiedon ohjelmista, joissa esiintyy. Katson jokaisen ja käyn hänen konserteissaan pääkaupunkiseudulla. En koskaan moiti. Sen sijaan saatan sanoa leikilläni, että pari laulua meni helkutin hyvin.

Diandra: Jos ukki ei lähetä minkäänlaista viestiä konsertin jälkeen, on pakko kysyä, että eikö hän tykännytkään. Mummilta saan palautetta myös vaatteista. Usein päätöstä tehdessäni mietin, että tykkäävätköhän mummi ja ukki tästä.

Heino: Valokuvaan paljon ja tulostan kuvat itse. Olen tehnyt Diandrasta monta isoa leikekirjaa, joissa on kuvien lisäksi lehtileikkeitä. Uusimmassa on sivukaupalla kuvia Diandrasta ja miehistä, joiden kanssa hän on esiintynyt. Kutsun heitä leikilläni hänen poikaystävikseen.

Oikeasti hän ei ole esitellyt minulle poikaystäviään eikä ehkä kannatakaan. Olisin melkein vihainen, jos näkisin hänet jonkun kaverin kanssa.

Toivon hänelle rauhallista ja asiallista kumppania. Sellaista, joka tykkää musiikista ja jonka kanssa voisi keskustella päivän polttavista asioista.

Diandra: Puolisoni pitäisi varmaan olla sellainen kuin ukki: fiksu ja filmaattinen.

Heino ja Diandra

Heino ja Diandra tanssivat yhä yhdessä mummolan television edessä. ”Silloin kaikkien on pakko katsoa meitä”, nauraa Diandra. © TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Yhdessäolosta

Diandra lähettää Heinolle päivittäin viestejä WhatsApp-viestipalvelun kautta ja soittaa usein. Mummolassa hän käy yleensä sunnuntaisin.

Heino: Jos pariin päivään ei kuulu mitään, kysyn: ”Missä kultani hyörii?” Tietysti hänellä on omat menonsa ja kiireensä.

Yritän pysyä mukana, mutta välillä on vaikea mukautua nuoren tytön elämään. Varsinkin musiikkimaussa on eroja. Tykkään edelleen Volgan lauttureista ja Frank Sinatrasta.

Diandra: Ukki on kuitenkin todella kiinni tässä päivässä. Hän on Facebookissa, käyttää WhatsAppia ja hallitsee kuvankäsittelyä tietokoneella.

Heino: Lapsenlapset pitävät minut nuorena ja antavat intoa. Ilman heitä en enää eläisikään.

Haluan nähdä, kuinka pitkälle Diandra vielä pääsee. Sen vuoksi pidän itsestäni huolta ja käyn kuntosalilla kolme tai neljä kertaa viikossa.

Vielä vuosi sitten nousi 80 kiloa penkistä, mutta sitten meni punttitreenissä hauislihas poikki.

Diandra: Olen onnellinen, että minulla on nuorekas ja reipas ukki, jonka kanssa voin tehdä kaikenlaista. Hän merkitsee minulle paljon.

Kuvausvaatteet: Diandran neulepusero H&M, Heinon neuletakki Cap Horn / Stockmann.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 12/18.

X