Diandra ja Deirdre Flores paljastavat erilaisuudestaan: ”Todennäköisesti emme olisi edes tutustuneet, saati ystävystyneet, jos emme olisi sisaria”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Diandra ja Deirdre
Siskolle soittaessa ei tarvitse katsoa kelloa. ”Voin kysyä Dedeltä vaikka yhdeltätoista illalla, että lähdetäänkö jonnekin juhlimaan”, Didi kuvaa. © Pekka Nieminen/Otavamedia
Diandra ja Deirdre Flores ovat löytäneet erilaisuudestaan voiman, joka tekee heistä erottamattomat. Sisko on kumppani, johon voi luottaa.

Riita kesti kaksi tuntia. Sen tuoksinassa Deirdre Flores, 20, lukittautui vessaan itkemään. Diandra Flores, 23, ei heltynyt kyynelille, vaan jatkoi ponnekkaasti painostusta. Hän hellitti vasta, kun pikkusisko lupasi ottaa pois juuri laitattamansa kielikorun.

Tapahtumasta on kulunut kuusi vuotta. Sama riita käytiin kuukausi sitten, kun Diandra huomasi korun palanneen Deirdren kieleen.

Diandran ystävillä on lävistyksiä, eivätkä ne häiritse häntä. Päinvastoin, ne näyttävät hyvältä.

”Mutta en halua, että Deirdre tekee mitään, mikä voi vaarantaa häntä edes pikkiriikkisen. Olen ylihuolehtiva, kun kyse on hänestä. Ja tiedän, että se ärsyttää häntä”, Diandra myöntää.

Deirdre nyökyttää:

”Ihan suunnattomasti.”

Diandra ja Deirdre – jotka kutsuvat toisiaan lempinimillä Didi ja Dede – kinastelevat kaikesta ja koko ajan.

”Olemme aivan erilaisia. Todennäköisesti emme olisi edes tutustuneet, saati ystävystyneet, jos emme olisi sisaria”, uskoo Didi.

”Didi pitäisi minua hirveänä mököttäjänä, ja minä häntä pirteydessään ärsyttävänä”, arvelee Dede.

Sisarusten side on silti katkeamaton. Kielilävistystä koskeva riita on poikkeus, sillä yleensä erimielisyydet ovat ohi hetkessä. Ne kuuluvat suhteeseen, jossa ei tarvitse olla vieraskorea.

Viime aikoina he ovat pysähtyneet miettimään, miten erilaista elämä olisi ilman toista.

Sisaruksista kuoriutui pomo ja sen pari

Didillä oli kolmevuotiaasta alkaen yksi päämäärä, ura musiikin parissa. Hän aloitti viulunsoiton viisivuotiaana, mutta pop-musiikin laulaminen oli suurin haave. Hän ei vain tiennyt, kuinka unelman toteuttaisi ennen kuin voitti Idols-laulukisan vuonna 2012.

Lapsesta asti Didiä on kiehtonut myös lastenhoito ja -kasvatus. Alle kymmenvuotiaana yksi lempiohjelmista televisiossa oli Lapsityrannit.

”Yritin käyttää kauhukakaroita kouluttaneen supernanny Jo Frostin oppeja Dedeen. Kodissamme ei ollut rappusia, joten tuon tuosta istutin Deden jäähylle saunan lauteille.”

Pisin jäähytuomio oli kuusi minuuttia.

Sunnuntaiaamuisin Didi komensi Deden yhteisen huoneen siivoustalkoisiin, jotka alkoivat nukensänkyyn kasattujen lelujen järjestämisellä. Barbienukkeja kotona oli pitkälle toista sataa, sillä niillä oli leikkinyt myös perheen esikoinen, Didiä seitsemän vuotta vanhempi Dominga.

”Didi pomotti niin barbileikeissä kuin musiikkileireillä”, Dede muistaa.

Dede aloitti viulunsoiton nelivuotiaana. Hänen ja Didin onnellisimpia lapsuusmuistoja ovat musiikkileirit, joilla he olivat yhdessä vähintään kaksi kertaa kesän aikana.

Leireillä Didi oli aloitteentekijä. Jo ensimmäisenä päivänä hän kokosi ympärilleen ystäväjoukon, jota johdatti kolttosiin ja kepposiin. Dede seurasi mukana. Varsinaisesta pahanteosta ei ollut kyse, vaan luvattomista hiippailuista ulkona yöaikaan. Uhkarohkein oli kerta, jolloin he leikkivät tupakointia paperista tehdyillä savukkeilla kuusen alla.

”Meistä kuitenkin pidettiin, koska harjoittelimme ahkerasti. Hoidimme hommat, vaikka loppuajan olimmekin kuin pellossa”, Didi huomauttaa.

Osajako toimii – Dede toimii Didin keikoilla taustalaulajana ja dj:nä

Deden haaveissa ei ole ollut koskaan ammatti musiikin parissa. Hänestä piti tulla poliisi, sitten ensihoitaja, kampaaja ja lopulta lähihoitajana, joksi hän valmistuikin keväällä 2016. Parhaillaan hän opiskelee toukokuussa päättyvää matkailualan perustutkintoa.

”Kansainvälisyys kiehtoo”, hän kiteyttää.

Musiikki on ollut elämässä mukana opintojen rinnalla.

Sisarusten yhteiset lauluesiintymiset alkoivat, kun Dede oli viisivuotias. Nykyään hän kiertää sisaren keikoilla taustalaulajana ja dj:nä. Osajako on toimiva. Hän ei ole koskaan kadehtinut Didin paikkaa parrasvaloissa.

”En ole koskaan halunnut tähdeksi”, Dede korostaa. Hänen roolinsa on silti korvaamaton.

Didi tunnetaan aina hyväntuulisena ja iloisena. Sellainen hän haluaakin olla työssään, vaikka aina se ei ole helppoa. On päiviä, jolloin mieli on maassa ja kärsivällisyyttä koetellaan.

”Muilta suljetun oven takana voin sanoa Dedelle, että nyt maailma kaatuu niskaan. Se auttaa.”

Kaikkea he eivät silti toisilleen kerro.

Sukujuuret Chilestä ja Karjalasta

Lapsena Didi söi tunnollisesti päivittäiset kalanmaksaöljykapselit. Dede paljastaa heittäneensä omansa salaa ikkunasta ulos.

Hän toimii edelleen samoin. Tekee omat ratkaisunsa ja jättää osan niistä kertomatta.

”En puhu Didille asioista, jotka voisivat kuormittaa häntä. Minua ei auta, jos hän huolestuu tai hänelle tulee paha mieli.”

Didi sen sijaan uskoo ajatuksistaan ja tunteistaan suurimman osan Dedelle. Hän on opetellut puhumaan poikaystäväehdokkaistakin.

”Joissain asioissa olen todella tarkka yksityisyydestäni. Dede ottaa juttuni huumorin kannalta ja heittelee väliin vitsejä, mikä tekee hänelle puhumisesta helppoa”, Didi kiittää.

Sydänsurujaan hänkään ei jaa:

”Ne eivät haihdu kertomalla.”

Didin ja Deden isä on kotoisin Chilestä, äidin sukujuuret ovat puolestaan Karjalassa. Ei ole ihme, että yhdessäolo on pulppuavaa puhetta ja helisevää naurua. Ja temperamenttia.

Monet Didin kuvaus- ja esiintymismeikit ovat Deden käsialaa. Muutaman kerran Didi on joutunut pesemään kasvonsa ja aloittamaan itse alusta, kun Dede on marssinut pois ehdittyään meikkaamaan valmiiksi vain Didin toisen silmän.

”Suutuin aina, kun Didi alkaa arvostella tai neuvoa, kun työ on vielä keskeneräinen.”

Didi ja Dede

”Didi on pomo keikoilla, mutta ei enää niiden ulkopuolella”, Dede sanoo. © PEKKA NIEMINEN / OTAVAMEDIA

Suojelija ja puolustaja

Mikä on sisaren paras puoli?

”Didi lähestyy asioita aina positiivisuuden kautta. Hän on lämmin ja huolehtivainen, vaikka se välillä meneekin liiallisuuksiin”, Dede listaa.

Didi myöntää:

”Jos saisin päättää, Dede istuisi neljän seinän sisällä tai kulkisi kypärä päässä viiden puhelimen kanssa.”

Hän lisää:

”Dede päättää lopulta itse tekemisistään, vaikka kerron vahvasti mielipiteeni.”

Dedessä hän arvostaa rauhallisuutta, joka tarvittaessa muuttuu raivoksi.

”Ei ole rajoja sille, miten hän puolustaa minua tai muita rakkaitaan. Hän on myös hyvä kannustaja.”

Entä pahin?

”Didi saattaa vajota aika syviin vesiin ollessaan huolissaan. Lisäksi hän on nälkäisenä ihan hirveä, hermostunut, äkkipikainen ja hölmö. Hän saattaa etsiä kenkiä, vaikka ne ovat hänen kädessään.”

Didi muutti lapsuudenkodista Hyvinkäältä Helsinkiin 19-vuotiaana.

”Ei ollut enää määriteltyjä lounas- tai välipalataukoja, kuten oli ollut kouluaikana. Vei aikaa ennen kuin opin, että tarvitsen säännöllisesti syötävää pitääkseni verensokerin tasaisena. Muutenkin olen oivaltanut, miten minun pitää elää saadakseni kroppani toimimaan.”

”Olemme kokeneeet kaiken yhdessä”

Sisarukset epäröivät, kun heitä pyydettiin mukaan television uutuussarjaan Siskot. Elämässä ei ole ollut valtavia vastoinkäymisiä. Vanhemmat erosivat, kun he olivat pieniä, mutta välit kumpaankin säilyivät hyvinä. Tulisiko jaksosta tylsä?

”Sitten totesin, että olemme niin nuoria, ettei draamaa ehkä tarvitakaan. Tehdään uusinta viisikymppisinä”, ehdottaa Didi.

Ohjelman teko kuitenkin pysäytti.

”Kiteytyi se, että Idolsia lukuun ottamatta olemme kokeneet elämässä kaiken yhdessä”, miettii Didi.

Aiemmin itsestäänselvyytenä otettu sisaruus sai uusia ulottuvuuksia.

”Ensimmäisen kerran havahduin miettimään, minkälaista elämä olisi ollut ilman toista. En olisi tällainen ilman Didiä”, sanoo Dede.

”Dede on turva, joka maadoittaa minua”, lisää Didi.

Dede kuvaa:

”Didi potkii minua persuksille ja minä rauhoitan häntä. Tasoitamme toisiamme, ja osaamme nauttia elämästä yhdessä.”

”Olemme hyvä tiimi erilaisinakin”, summaa Didi.

Aina he eivät ole yhdessä. Didi viihtyy suuressa ystäväjoukossa pääkaupungin ilta- ja yöelämässä. Dedelle luontaisempaa on olla kotona.

”Hän haluaa olla turvallisuuden ympäröimänä, minä pompin välillä sen rajojen ulkopuolelle”, kuvaa Didi.

Joka ikinen ilta Didi kuitenkin toivottaa perheenjäsenilleen hyvää yötä soittamalla tai tekstiviestillä. Vain siten hän pystyy nukkumaan levollisesti.

”Meille on kehittynyt oma tekstiviesti-ilmaisu, lovyu, joka tarkoittaa ’rakastan sinua’. Haluan kertoa tunteeni mahdollisimman usein myös ääneen”, sanoo Didi.

Hän on opettanut myös Dedeä sanoittamaan tunteensa.

”Hetki täällä vain ollaan, ja jos joku on tärkeä, se kannattaa sanoa. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.”

 

Kuvausvaatteet Ted Baker. Divaani ja tyynyt Ellos/ ellos.fi, ilmapallot ja muu rekvisiitta Juhlamaailma/ juhlamaailma.fi.

X