Musiikki on laulaja Joni Hietasen intohimo: ”We Existin kappaleissa on paljon omia kokemuksia ja ajatuksia elämästä”

Anne Pohtamon poika Joni Hietanen, 34, tähtää We Exist -yhtyeensä kanssa musiikki-uralle. Onko tunnettu äiti etu vai haitta?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anne Pohtamon poika Joni Hietanen, 34, tähtää We Exist -yhtyeensä kanssa musiikki-uralle. Onko tunnettu äiti etu vai haitta?
(Päivitetty: )
Teksti: Pirjo Kemppinen

Joni Hietasen ja Koutun We Exist -yhtyeen ensimmäinen virallinen esiintyminen oli Midnight Sun -festivaaleilla Floridassa maaliskuussa.

Jännittikö tuhatpäinen yleisö?

Jännitys kipusi pikkuhiljaa ylöspäin, kun menimme ensimmäisenä keikkapäivänä soundcheckiin kello 11. Puolet tilaamistamme laitteistoista puuttui. Ne saapuivat kello 15, mutta silloin miksaajat olivat päättäneet pitää tauon.

Lopulta saimme tehtyä nopean checkin kello 16, kun ensimmäiset festarivieraat olivat jo saapuneet paikalle. Vuoromme alkoi kello 18. Alkaessani laulaa totesin, ettei mikkiäni oltu laitettu päälle. Siinä vaiheessa jännitys nousi asteikolla täyteen kymppiin.

Alkusähellyksestä huolimatta vedimme onnistuneen keikan. Adrenaliini virtasi läpi vartalon. Tunsin, että tämä on juttu, jota olen aina halunnut tehdä.

Mikä vetää epävarman musiikkibisneksen pariin?

Aloitin laulamisen ja kitaransoiton 18-vuotiaana, jolloin myös sävelsin ensimmäiset kappaleeni. We Exist on ollut olemassa vajaan vuoden.

En usko, että kukaan tekee musiikkia pelkästään rahan vuoksi. Minä teen sitä, koska se on intohimoni. Haave on päästä soittamaan isoille lavoille vaikka Jenkkeihin, mutta sinne on vielä pitkä matka. Ensin pitää kappaleiden lyödä läpi Suomessa.

Uskon, että olemme onnistuneet tekemään biisejä, joilla saadaan suomalaisten tanssijalat vipattamaan. Kappaleissa on vivahteita eri genreistä, mutta pääasiassa tyylimme on ’guitare electro’, elektronista musiikkia voimakkaiden kitarariffien kera.

Mistä ensimmäinen singlenne Thunder kertoo?

Kappaleissa on paljon omia kokemuksia ja ajatuksia elämästä. Thunder on todella henkilökohtainen. Se kertoo parisuhteen ylä- ja alamäistä, sekä paremman huomisen toivosta.

Kaikilla pariskunnilla on varmasti ollut aikoja, jolloin rakkaudessa on ryppyjä. Niistä päästään yli joko yhdessä tai erikseen.

Äitisi on vuonna 1975 Miss Suomeksi ja Miss Universumiksi kruunattu Anne Pohtamo. Onko tunnettu äiti etu vai haitta?

Olen elänyt ihan normaalia elämää, mutta toki tottunut julkisuuteen pienestä pitäen, mikä on saattanut kasvattaa itseluottamusta.

Jotkut ovat ehkä ennakkoluuloisia tunnistaessaan minut Annen pojaksi. Se ei haittaa, koska musiikkini pitää puhua puolestaan. Siitä joko tykätään tai ei.

Nautitko huomiosta esiintymislavojen ulkopuolella?

Nautin esiintymisestä myös lavojen ulkopuolella. Soitan ja laulan perheen ja ystävien keskuudessa aina, kun se vain on mahdollista

X