Lenita Airisto välttää epäinhimillisissä olosuhteissa tehtyjä vaatteita: ”En voi sillä muuttaa maailmaa, mutta minun ei tarvitse kannattaa sitä.”

Yrittäjä ja diplomiekonomi Lenita Airisto, 82, ei kaipaa kesällä mökille, vaan nauttii kävelylenkeistä pääkaupungissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lenita Airisto.

Yrittäjä ja diplomiekonomi Lenita Airisto, 82, ei kaipaa kesällä mökille, vaan nauttii kävelylenkeistä pääkaupungissa.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Miten vietät kesää?

Aion olla Suomessa koko kesän ja nauttia ennen kaikkea Helsingin kesästä. Helsinki on mielestäni hieno kesäkaupunki. Mökkeilyä en siedä. Voin välillä mökkeillä päivällä, mutta illaksi menen aina kotiin. Teen pitkiä kävelylenkkejä Helsingissä, jossa meri on koko ajan vieressä. Puhdas ilma on parasta!

Sinut tunnetaan myös muotivaikuttajana. Mikä on rakkain vaatteesi tällä hetkellä?

Mikä milloinkin. Ostan kalliita vaatteita, jotka kestävät vuosia, kun pysyn mitoissani. Välillä vaatteet ovat kaapissakin, mutta sitten ne pääsevät taas esille. Ostan vaatteita vähän, mutta käytän niitä pitkään. Vaatteiden käyttöikä on suuri ennen kaikkea siksi, kun ne on tehty hyvästä materiaalista. Tykkään klassikoista ja laadukkaista vaatteista.

Olet joskus sanonut, että lempivärisi on musta. Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Tykkään kaikista väreistä, valkoinenkin on tosi tärkeä. Punainen antaa energiaa ja on vallankumouksen väri. Se riippuu vähän tilanteesta, miten pukeudun. Äitini opetti, että tilanne pitää aina ottaa huomioon. Tyylini on näyttävä ja harkittu, mutta kun usein arkena istun tietokoneen ääressä, minulla on yleensä jalassa punaiset verkkarit. Nautin pukeutua kivasti. Kauneus on todella lisäarvo.

Voiko vaatteilla muuttaa maailmaa?

En osta halpavaatteita, joita tehdään epäinhimillisissä oloissa. Se ei ole oikein. En voi sillä muuttaa maailmaa, mutta minun ei tarvitse kannattaa sitä. Ostan sellaisia vaatteita, jotka on tehty eettisesti niin, että ihmiset ovat saaneet siitä oikean palkan. Naiset varsinkin!

Olet monessa mukana ja kirjoitat tällä hetkellä uutta kirjaakin. Mistä saat voimaa ja miten lataudut?

En tiedä, minä olen tällainen itsestään latautuva. Elämä on niin hauskaa ja fantastista, että se latautuminen tulee ihan siitä.

X