Linnan juhlia juontava Milla Madetoja treenaa neljä kertaa viikossa ja valmentaa nuoria: ”Priorisoin liikunnan arjessani aika korkealle”

Toimittaja Milla Madetoja ei vie töitä kotiin ja pitää kiinni työajoistaan. Säännöllinen liikunta on hänelle tärkeää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Milla Madetoja aloittaa vuoden alussa Ylen iltauutisten tuottajana ja uutisankkurina.

Toimittaja Milla Madetoja ei vie töitä kotiin ja pitää kiinni työajoistaan. Säännöllinen liikunta on hänelle tärkeää.
Teksti:
Tyyne Pennanen

Toimittaja Milla Madetoja on työskennellyt televisiotoimittajana pitkään. Ensi vuoden alusta hänestä tulee tuttu kaikille televisiokatsojille, kun hän aloittaa Ylen tv-iltauutisten uutisankkurina ja tuottajana.

Juonnat Linnan juhlia tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta olet ollut toimittajana Linnassa aiemminkin. Millaista on kulissien takana?

Lähetys on juhlava ja arvokas kuten kuuluukin olla. Ihmiset ovat juhlatuulella ja ehkä rennompia kuin miltä se ruudussa näyttää. On iso kunnia päästä juontamaan lähetystä.

Vuoden alussa aloitat Ylen tv-iltauutisten tuottajana ja uutisankkurina. Menevätkö raskaat uutiset koskaan ihon alle?

Totta kai ne menevät tunteisiin. Tunteet saavat näkyä uutistyössäkin, mutta on ammattitaitoa pysyä kasassa. Vaikka maailman tilanne on sekava ja uutiset voivat tuntua raskailta, toivon, että maailman tapahtumilta ei suljettaisi silmiä. Samalla ajattelen, että median pitäisi uutisoida nykyistä enemmän asioista, jotka ovat kehittyneet hyvään suuntaan. Tarvitsemme myös hyviä uutisia.

Olet intohimoinen liikunnan harrastaja. Monta kertaa viikossa urheilet?

Nelisen kertaa. Lempilajini on juoksu, koska sitä voi harrastaa missä ja milloin vain.

Valmennat myös junioreiden jalkapallojoukkuetta.

Kyllä, koska yksi kolmesta lapsestani pelaa jalkapalloa. Pelasin itsekin nuorena. Joukkueeni oli Tampereen Ilves, ja pelasin oikeaa laitaa, koska olin nopea. Siihen aikaan ei ollut tunnettuja naisjalkapalloilijoita, joten esikuvani olivat miehiä. Nyt olen ilolla seurannut naisten jalkapallon kehitystä ja Helmareiden menestystä.

Miten ehdit tehdä kaiken?

Tänään käytin lounastaukoni juoksulenkkiin ja söin sen jälkeen koneen ääressä. Teen töitä keskittyneesti enkä työskentele iltaisin enkä vapaapäivinä. Ajankäyttö on valintoja, ja priorisoin liikunnan arjessani aika korkealle.

Minkä unelman haluaisit toteuttaa?

Haluaisin juoksemaan Lapin yöttömän yöhön.

Lue myös: Säännöllinen liikunta parantaa vastustuskykyä – Totta vai tarua?

X