Mari Rantasila: ”Minulla on ollut eron jälkeen itseäni nuorempia rakastajia”

Mari Rantasila haluaa taistella tiettyjä sovinnaisuussääntöjä vastaan. Eronneelle, keski-ikäiselle naiselle on määritelty varsinkin se, mikä ei ole sopivaa. ”Vanhempaa naista paheksutaan, jos hänellä on kainalossaan nuorempi mies.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Seksuaalisuus ei katoa iän myötä", Mari Rantasila sanoo.

Mari Rantasila haluaa taistella tiettyjä sovinnaisuussääntöjä vastaan. Eronneelle, keski-ikäiselle naiselle on määritelty varsinkin se, mikä ei ole sopivaa. ”Vanhempaa naista paheksutaan, jos hänellä on kainalossaan nuorempi mies.”
Teksti: Reija Kokkola / Toimitus

Mari Rantasilan, 57,  elämä on täyttynyt viimevuosina voimakkaista tunteista. Niiden takana on äidin kuolema ja lapsen muutto omilleen. Viivästyksiä työprojekteissa. Avioero.

Viimevuosiin liittyvistä tunteista Mari kertoo Mari Rantasila 2020 -albumillaan, jonka teemat koskettavat erityisesti yli viisikymppisiä naisia.

Ero havahdutti

Mari Rantasila erosi miehestään syksyllä 2017. Oma ero havahdutti Marin huomaamaan, että moni puhuu erostaan kovin positiiviseen sävyyn.

”Korostetaan, miten ollaan yhä ystäviä ja miten meillä on nyt paremmat välit kuin koskaan. Kirjoitin Erotettu-biisin, koska halusin käsitellä toisenlaisiakin eroja. Jotkut kokevat, että minut on erotettu, olen saanut potkut.”

Lähdön hetkellä toinen saattaa sanoa, että olihan tämä tiedossa ja yhteinen päätös. Mari lataa laulussaan, että ”älä puhu paskaa”.

”En ole tuntenut häpeää eron takia, mutta olen nähnyt, että monelle niin käy. Enkö ollutkaan tarpeeksi hyvä? Miten tulen toimeen yksin? Varmasti myös miehet tuntevat häpeää, epäonnistumista ja pettymystä. ”

Erossa ei erota vain puolisosta, vaan usein myös puolison suvusta ja kaikesta tutusta. Erotaan yhteisistä vuosista, mutta myös vaimona, rakastajana, uskottuna kivana kaverina. Erotaan seksistä ja omasta itsestäkin.

”Kyllähän varmasti jokainen pohtii, että miten toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan vakituisen parisuhteen päätyttyä. Eron jälkeen pitää löytää uusia kanavia, kun vakituista kumppania ei enää ole.”

Seksuaalisuus ei katoa

Uudella levyllä on aikuisen naisen seksuaalisuutta käsittelevä kappale Soolo, joka kertoo itsetyydytyksestä. Viesti on selvä.

”On OK nauttia itsestään. Iäkkäiden seksuaalisuus ei saisi olla tabu, siinä ei ole mitään rumaa tai väärää. Päinvastoin, seksuaalisuus on kaunis, iloa ja energiaa tuova asia. Sillä on myös mielenterveyttä parantava vaikutus. Eikä seksuaalisuus katoa mihinkään iän myötä.”

Mari haluaa taistella tiettyjä sovinnaisuussääntöjä vastaan. Eronneelle, keski-ikäiselle naiselle on määritelty varsinkin se, mikä ei ole sopivaa.

”Kuka päättää, mikä on sopivaa? Vanhempaa naista paheksutaan, jos hänellä on kainalossaan nuorempi mies.”

Mari muistaa tutkimuksen, jonka mukaan miehet haluavat eniten noin 22-vuotiasta naista.

”Itselläni on toisenlaisia kokemuksia. Minulla on ollut eron jälkeen itseäni nuorempia rakastajia. Jotkut nuoret miehet haluavat iäkkäämpää ja kokeneempaa naista. Sellaista, joka tietää mistä tykkää. Iällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, nauttiiko seksistä.”

Miten Mari Rantasila selvisi surun ruuhkavuosistaan? Miten hän suhtautuu ikään ja vaihdevuosiin? Mikä on Marin hyvinvoinnin perusta? Lue Mari Rantasilan haastattelu kokonaisuudessaan Kotilääkäri-lehdestä nro 2/2020 tai tilaa digilehti tästä!

Kotilääkäri 2/20

Lue myös: Alakuloon ammattiapua saanut Mari Rantasila Kotiliedessä: ”Heikkoutta hävetään”

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X