Muusikko Mikko Kuustonen purki nuorena tuntojaan musiikkiin: ”Kirjoitin gospel-biisejä – se oli nuoren miehen selviytymistä”

Leppävirralla koulunsa käynyt muusikko ja tv-persoona Mikko Kuustonen alkoi tehdä biisejä lukiossa äitinsä kuoleman jälkeen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mikko Kuustonen koki lukiovaiheen radikaalina.

Leppävirralla koulunsa käynyt muusikko ja tv-persoona Mikko Kuustonen alkoi tehdä biisejä lukiossa äitinsä kuoleman jälkeen.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Muusikko Mikko Kuustonen oli kiltti oppilas.

”Lukiovaiheen koin radikaalina. Silloin tuli pohdittua järkyttävän suuria kysymyksiä maailman pelastamisesta Jumalaan”, Kuustonen kertoi uuden Luokkajuhlat -ohjelman pressissä MTV:llä Helsingissä.

Kuustonen oli 16-vuotias kun hänen äitinsä kuoli. Nuori mies purki tuntojaan silloin musiikkiin.

”Olin vasta silloin alkanut soittaa kitaraa ja aloin kirjoittaa lauluja. Kävi sitten niin oudosti, että sain levytyssopimuksen lukion viimeisellä luokalla. Levystä tulee juuri nyt 40 vuotta.”

”En ole pudonnut mistään, paitsi ehkä kelkasta”

Taannoin uutisoitiin Mikko Kuustosen satuttaneensa selkänsä onnettomuudessa, mutta muusikko oikaisee asian olleen uutisankka.

”Mulla oli välilevyn pullistuma, joka leikattiin. Ei siis mitään draamaa. En ole pudonnut mistään, paitsi ehkä kelkasta.”

Lue myös: Iina Kuustonen: ”Samaan leffaan isän kanssa”

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria

X