Minna Kivelä: Minut saa mukaan älyttömyyksiin

Näyttelijä Minna Kivelän, 46, mielestä kaikkien naisten pitäisi kokeilla edes kerran mieheksi pukeutumista: ”Voi kertoa typeriä juttuja ja saa silti hyvää palvelua.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Minna Kivelä on suorapuheinen nainen: "Joudun usein hankaluuksiin nopean kieleni takia."

Näyttelijä Minna Kivelän, 46, mielestä kaikkien naisten pitäisi kokeilla edes kerran mieheksi pukeutumista: ”Voi kertoa typeriä juttuja ja saa silti hyvää palvelua.”
(Päivitetty: )
Teksti:
Heini Kilpamäki

TUNNUSTAN, että olen luonteeltani innostuva, intohimoinen, utelias ja tosi nopea. Minut saa helposti mukaan älyttömyyksiin ja saan paljon aikaiseksi. Rakastan juhlien järjestämistä ja organisoimista. Olen todella tarkka tietyissä asioissa. Esimerkiksi siivoamisessa olen niin tarkka, että perheeni ei oikein kestä sitä. Toisissa asioissa olen paljon leväperäisempi. Laskut saattavat jäädä maksamatta, kun en jaksa mennä verkkopankkiin ja näpytellä.

ENNUSTAN, etten koskaan muuta kaupungista maalle. Olen syntynyt Helsingissä ja asunut suurimman osa elämästäni Kalliossa. En viihdy taajamissa ollenkaan, koska siellä on niin hiljaista. En ole mökki-ihminenkään, vaan haluan maalta nopeasti pois.

Kalliolaisuus näkyy minusta niin, että olen aika avoin ja tykkään höpötellä ihmisille. Osaan katsoa elämää isommalta kantilta ja hyväksyn kaikenlaista hiipparia. En pelkää oikein mitään, sillä olen kävellyt kaupungissa jo pikkutyttönä, eikä minulle ole koskaan käynyt huonosti.

TUNNUSTAN, että joudun usein hankaluuksiin rankan huumorintajuni ja nopean kieleni takia. Puhun ennen kun ajattelen. Mutta en ole koskaan pahansuopa. Kaikilla ei vain ole samanlainen huumorintaju ja he saattavat loukkaantua. Onneksi olen saanut aina anteeksi, jos olen vahingossa tullut loukanneeksi.

TUNNUSTAN, että nautin mieheksi pukeutumisesta ja miesroolien tekemisestä. Kaikkien naisten pitäisi kokeilla edes kerran mieheksi pukeutumista. Se on vapauttavaa. Teen keikkaa drag kinginä. Minulla on useita mieshahmoja, kuten taksikuski, joka kuulemma muistuttaa isääni. Hänkin oli taksikuski.

Keikalle mennessäni liikun joskus ulkona mieheksi pukeutuneena. Olen huomannut, että minua huomioidaan liikenteessä eri tavalla, kuin jos olisin siinä naisena. Voin käyttää kovempaa ääntä ja viedä enemmän tilaa. Yhtäkkiä minulle annetaan ihmeellisiä etuoikeuksia vain siksi, että minulla on viikset ja parta. Voin kertoa typerämpiä juttuja kuin normaalisti ja saan silti hyvää palvelua.

ENNUSTAN, että saatan hyvinkin ottaa uuden tatuoinnin selkään. Minulla on selässä useita meriaiheisia tatuointeja. Uusi tatuointi esittäisi merihevosella ratsastavaa Ahtia tai Poseidonia.

Otin ensimmäisen tatuointini Tukholmassa 18-vuotiaana, kun olin siellä kesätöissä. Kuva esitti pieniä teatterinaamioita, komediaa ja tragediaa. Nyttemmin se tatuointi on peitetty, mutta muita tatuointeja on tullut lisää.

Näyttelijän työ vähän rajoittaa tatuointien ottamista, mutta niitä voi onneksi aika hyvin peittää maskeerauksella.

TUNNUSTAN, että muutun vuosien saatossa yhä lapsellisemmaksi. Pienet asiat huvittavat minua tosi paljon. Olin iloinen kun löysin Chuck Norris -lippiksen, jossa on myös parta.

Olen nykyään myös rennompi ja leppoisampi, enkä ole enää niin hermona, kuin nuorempana. Esimerkiksi lasta odottaessani en halunnut, että ostetaan vaunuja tai muita tarvikkeita, ennen kun lapsi on syntynyt. Olen oppinut, että mikään ei ole niin vaarallista tai vakavaa. Olen ny- kyään lempeämpi itseäni ja muita kohtaan.

 TUNNUSTAN, että olen tullut myös rohkeammaksi. Sanon suoraan mitä ajattelen myös silloin, kun olen suuttunut jostain. En haluaisi olla marttyyri.

Olin aiemmin liian ujo myös rakkauden suhteen. Jossain vaiheessa aikuisena päätin, että jos olen ihastunut johonkin ihmiseen, sanon sen kyllä hänelle suoraan.

Meillä oli aikanaan luokkakokous. Siellä oli eräs poika, johon olin ihastunut. Kerroin hänelle, että olin aikoinaan ihastunut häneen, ja hän tunnusti olleensa minuun. Mietimme, miksi emme voineet sanoa tätä silloin suoraan.

Olen oppinut, että rakkautta on aina ja sitä on erilaista. Nuorempana uskoin, että rakkaus on pelkkää fiiliksessä pyörimistä.

Rakkaus muuttaa muotoaan parisuhteessa. Rakkaus muuttuu konkreettisiksi asioiksi. On rakkautta, kun toinen on pessyt pyykit. Itse osoitan rakkautta arjessa hoitamalla arjen asioita ja järjestämällä toivottavasti mieluisia ylläreitä. Olen esimerkiksi lähettänyt reissusta kirjeen tai kortin miehelleni. Yritän tehdä konkreettisia tekoja joka päivä.

X