Miss Suomi Anni Harjunpää iloitsee: ”Voin nyt oikeasti nauttia esiintymisestä, joten olen aina rakastanut”

Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, 23, haluaa urallaan tehdä töitä muun muassa mielenterveystyön parissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Pekka Mustonen / Otavamedia

Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, 23, haluaa urallaan tehdä töitä muun muassa mielenterveystyön parissa.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Kuka on oma missi-idolisi?

Minulla on tosi monta kenestä tykkään, mutta täytyy sanoa, että kyllä Sara Sieppi on yksi. Ensinnäkin se, että hänet kruunattiin kesken vuotta ja hän pystyi siitä luomaan itselleen uran. Tykkään Sarassa hänen aitoudestaan ja herkkyydestään. Sara on suloinen tyyppi. Haluaisin ehdottomasti tutustua häneen.

Olit nuorempana epävarma. Miten pääsit siitä eroon?

Olen vain kasvanut yli itseeni liittyvistä epävarmuuksista. Olin kuitenkin vielä ennen tätä kilpailua tosi ujo ja jännitin hirveästi. Miss Suomi -kilpailun ansiosta voin nyt oikeasti nauttia esiintymisestä, joten olen aina rakastanut.

Onko misseys ollut lapsesta asti haaveenasi?

Olen katsonut Miss Suomi -kilpailuja lapsesta asti ja ihaillut heitä. En ole ehkä aiemmin nähnyt itseäni missinä juuri siksi, että en ole uskonut itseeni ja siihen, että voisin olla seuraava Miss Suomi. Vasta viime vuonna minulle tuli se tunne ja innostus, että nyt haen mukaan.

Poikaystäväsi asuu Kyproksella. Puhutko kreikkaa?

Ymmärrän kreikkaa erittäin hyvin ja puhun jonkin verran. Englantia puhun todella hyvin. Olen itsekin asunut Kyproksella melkein kolme vuotta, mutta muutin vajaa vuosi sitten takaisin Suomeen. Yksi suuri syy siihen oli tämä Miss Suomi -kilpailu. Muutin Kyprokselle lukion jälkeen töihin keräämään kokemuksia. Sitten löysin poikaystävän ja välivuosi muuttuikin vähän pidemmäksi.

Hyväntekeväisyys taitaa myös olla lähellä sydäntäsi?

Olen tämän kesän aikana ollut yhteydessä Suomen mielenterveysseuraan ja toivon, että pääsisin heidän kanssaan kehittämään jotain yhdessä.

Sinulla on kädessäsi pieni tatuointi. Mistä se kertoo?

Se on aika ex tempore otettu. Kun katson tatuointiani, se muistuttaa minua ensinnäkin koirastani. Siinä oli pieni arpi, jonka koira teki minulle. Kyse oli tapaturmasta ja tatuointi peittää nyt sitä arpea. Tatuointi on silmä, joka muistuttaa minua näkemään elämässä aina ne hyvät asiat. Tällä hetkellä aikeissani ei ole ottaa lisää tatuointeja, mutta never say never!

X