Minttu Räikkönen paljastaa olevansa perheensä aamuvirkku – ja kahvikissa: ”Lapset kyllä tietävät, että äiti juo ensin kahvin, sitten vasta alkaa tapahtua”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Minttu Räikkönen
© Tiia Ahjotuli / Otavamedia
F1-tähti Kimi Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen kertoo, että perheen aamut ovat kuin valtaosalla suomalaisista – mitään ei tapahdu ennen aamukahvia. Räikkönen toimii nykyään Nescafén pikakahvin brändilähettiläänä.

Monet suomalaiset eivät tee mitään ennen aamukahvia. Millaiset rutiinit sinulla on?

Meillä on ihan sama juttu. Lapset kyllä tietävät, että äiti juo ensin kahvin, sitten vasta alkaa tapahtua. Aamun ensimmäinen kahvi on itselleni todella tärkeä. Luen silloin samalla uutisia ja mietin tulevaa päivää.

Huhujen mukaan raahaatte Kimin kanssa pikakahvipurkkeja mukananne myös kisamatkoilla. Pitääkö se paikkansa?

Oli kyseessä sitten kisa- tai lomamatka niin kannamme molemmat kahvipurkkeja mukanamme. On tärkeä juttu, että se kahvi maistuu aina samalle ja hyvälle. Ainoa vaihtoehto on siis kantaa sitä mukana.

Aloitko juoda pikakahvia Kimin tavattuasi?

Minun kahvinjuontini alkoi jo vähän aikaisemmin, kun työskentelin lentoemäntänä eli noin kymmenen vuotta sitten. Opin lentokoneessa juomaan pikakahvia ja tänä päivänä emme muuta enää kotona juokaan.

Tarjoamme pikakahvia myös vieraille! Kahvin kulutukseni nousi lentoemäntäaikoina. Silloin aikataulut olivat aika raffeja ja herätykset aikaisia.

Kuka teillä kahvit keittää?

Jokainen tekee omat kahvinsa. Minä herään aika paljon aikaisemmin kuin muu perhe, joten minä teen omani ja Kimi omansa. Suurimman osan ajasta mennään näin.

Treenaat myös paljon. Antaako kahvi puhtia siihenkin?

Juon ehdottomasti kahvini aina ennen kuin menen treenaamaan. Laitan sekaan kookosöljyä puhtia antamaan jos aamupala ei ole oikein maistunut niin aikaisin.

Oletko koskaan käyttänyt kahvia ruuanlaitossa tai leivonnassa?

En ole kauhean hyvä leipomaan eli en käytä, mutta olen varmasti syönyt sellaisia jälkiruokia.

Kuinka paljon kaipaat Suomeen?

Pääsen täällä käymään sen verran sopivasti, että riittää.

X