Näin voimakaksikon rakkaus alkoi – Yrittäjäpari Hanna Rantala ja Jouko Ahola: ”Huomasimme pian, että meillä on samoja ajatuksia ja arvoja, jotka liittyvät pitkälti työhön ja treenaamiseen”

Maailman vahvin mies -kisan kahdesti voittanut Jouko Ahola ja Hanna Rantala tapasivat toisensa kuntosalilla. Kuusi vuotta myöhemmin he rakastuivat. Nyt he pyörittävät yhteistä kuntosalia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jouko Ahola, 48, kirvesmies ja yrittäjä. Hanna Rantala, 36 Voimanostaja ja yrittäjä.

Maailman vahvin mies -kisan kahdesti voittanut Jouko Ahola ja Hanna Rantala tapasivat toisensa kuntosalilla. Kuusi vuotta myöhemmin he rakastuivat. Nyt he pyörittävät yhteistä kuntosalia.
(Päivitetty: )
Teksti: Pauli Reinikainen

Voimanostaja ja ravintovalmentaja Hanna Rantala:

”Tulin Hämeenlinnaan opiskelemaan terveydenhoitajaksi vuonna 2007. Olin jo silloin kova treenaamaan ja tapasin Joukon ensimmäisen kerran Kuntokeitaan salilla vuonna 2008.

En vielä silloin tiennyt, kuka Jouko Ahola on, vaikka suurin osa hämeenlinnalaisista varmasti tiesi. Muistan vain, että Jouko oli erittäin kohtelias ja toiset huomioiva mies. En kuitenkaan katsonut häntä vielä silloin sillä silmällä.

Suhteemme alkoi melko hitaasti. Siitä kertoo sekin, että pari vuotta ensitapaamisen jälkeen muistan hämmentyneeni, kun Jouko sai kuulla, että muutan työn perässä Uuteenkaupunkiin.

Vuonna 2012 palasin Hämeenlinnaan vakituisen työn perässä ja kuinka ollakaan, palasin Kuntokeitaan salille.

Kun pienen vastustuksen jälkeen vuonna 2014 tapasin Joukon varsinaisilla treffeillä, huomasin että hän ei saamasta julkisuudestaan huolimatta hae huomiota. Itse asiassa Jouko on varsin päinvastainen, hän ei tuo itseään esiin.

Jouko on impulsiivinen. Hän tähtää työssään täydellisyyteen, mikä näkyy yrittäjyydessä välillä siinä, että esimerkiksi budjetointi jää vähemmälle huomiolle. Kerran listasimme leikkimielisesti työtehtävämme salilla ja päädyimme siihen, että minä olen se toimitusjohtaja ja Jokke on mun raksamies.

Töissä meillä molemmilla on kovat paineet. Jos Joukolla on pinna kireällä, reagoin siihen herkästi ja yritän ratkaista ongelman. Olen luonteeltani äärimmäisen herkkä ja paheeni on miellyttämisen tarve. Minulla on kuitenkin vahva tahto töiden suhteen.

Mitään en halua jättää kesken ja haluan näyttää, että kuntosali saadaan toimimaan taloudellisesti. Se on meidän yhteinen projektimme, vaikka taloudellinen vastuu onkin Joukolla.

Ennen kuntosalia meillä oli enemmän parisuhdeaikaa. Työ tuo oman haasteensa suhteeseen, kun olemme lähes aina töissä ja puhe kääntyy työhön, vaikka yritämme olla puhumatta siitä.

Emme asu yhdessä Joukon kanssa, koska hänellä on eron jälkeen hieman tavallisesta poikkeava asumisjärjestely. Olen myös itse sitä mieltä, että voimme asua erillään ja olla silti yhdessä.”

Hanna Rantala ja Jouko Ahola

Vaikka vietämme paljon aikaa kahdestaan töissä, emme juurikaan riitele edes silloin, kun töiden takia pinna on kireällä. Ossi Parvela

Voimamies ja näyttelijä Jouko Ahola:

”Vuonna 2014 erosin virallisesti pitkästä parisuhteesta. Myöhemmin samana vuonna suhde Hannan kanssa alkoi lämmetä. En ollut sitä ennen antanut itselleni mahdollisuutta yrittää suhdetta hänen kanssaan. Olin kiinnittänyt häneen huomiota ja ajattelin, että onpas siinä kivan tuntuinen tyttö.

Muistan, kun Hanna lähetti minulle tekstiviestin ja kommentoi siinä, ettei minua ole näkynyt salilla. Olin silloin melko kiireinen erilaisten kuvausten kanssa ja välillä treeni jäi joksikin aikaa.

Vastasin tekstiviestiin ja ehdotin, emmekö voisi nähdä muuallakin kuin salilla. Hanna vastasi kieltävästi ja vetosi kisavalmistautumiseen.

Hannan mukaan hänellä ei yksinkertaisesti ollut silloin aikaa uudelle jutulle, koska kisat vaativat niin paljon ajallista valmistautumista. Hän pyysi minua palaamaan syksyllä uudestaan asiaan.

Tapani mukaan en antanut periksi. Sain lopulta Hannan treffeille. Huomasimme pian, että meillä on jollain lailla samoja ajatuksia ja arvoja, jotka liittyvät pitkälti työhön ja treenaamiseen. Ne näyttivät olevan ne asiat, joille meillä on elämässä tilaa.

Ihastuin Hannassa siihen, että hän on tavallinen nätti nainen, joka treenaa kovaa mutta on silti täyspäinen. Monet paljon salilla treenaavat ihmiset voivat olla itsekeskeisiä.

Olimme Hannan kanssa olleet yhdessä jo jonkin aikaa ennen kuin laitoimme hynttyyt yhteen työrintamalla. Elokuussa 2017 vuokrasin tilat kuntosalille ja aloin remontoida niitä, kunnes paljastui, että tiloissa on sädesientä. Tekeminen loppui siihen paikkaan, ja aloimme etsiä uusia toimitiloja.

Sitten löysimme sopivan kiinteistön Hämeenlinnan Tiiriöstä ja rupesimme kehittämään uutta kuntosalia kahdestaan. Aina kun Hanna omilta töiltään ehti, hän oli kantamassa tavaroita ja touhuamassa kuntosalilla. Ilman Hannaa tämä projekti ei olisi toteutunut.

Vaikka vietämme paljon aikaa kahdestaan töissä, emme juurikaan riitele edes silloin, kun töiden takia pinna on kireällä. Hannan positiivinen ja kannustava asenne lopettaa mahdollisen riidan hyvin nopeasti. Pisimmillään riitelymme on kestänyt muutaman minuutin. Hanna on myös ihmisenä sellainen, että en halua aiheuttaa hänelle pahaa mieltä.

Olemme molemmat kilpailuhenkisiä. Kilpailemme vähän kaikesta, jopa siitä, kumpi sanoo viimeisen sanan puhelimessa. Yleensä Hanna voittaa, kun hän ei anna piiruakaan periksi.

Kaikista haasteistamme huolimatta olen päättänyt, että suhde Hannan kanssa täytyy pitää raikkaana niin, ettei toinen kyllästy.”

X