Tangokuninkaat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen perustivat duon: ”Yhdessä olemme kuin Matti ja Teppo.”

Tangokuninkaat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen löivät luovat päänsä yhteen ja ovat nyt Marko & Jukka -duo. Yhteistyö on vaivatonta, vaikka erovaisuuksia miehistä löytyykin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja, tangokuningas 2010 Marko Maunuksela 45 ja Jukka Hallikainen, 42, laulaja, tangokuningas 2008.

Tangokuninkaat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen löivät luovat päänsä yhteen ja ovat nyt Marko & Jukka -duo. Yhteistyö on vaivatonta, vaikka erovaisuuksia miehistä löytyykin.
Teksti: Linda Martikainen

Tangokuningas 2010 Marko Maunuksela:

Kohtasimme Jukan kanssa ensimmäisen kerran vuoden 2009 Tangomarkkinoiden semifinaalissa Turun Caribia -hotellissa. Väitän, ettei kukaan niissä piireissä ollut silloin kuullutkaan minusta. Lähdin ihan soitellen sotaan.

Semifinaalin jälkeen Jukka tuli moikkaamaan minua ja sanoi rohkaisevasti, ettei mitään hätää, nähdään Seinäjoella. Olihan se hienosti sanottu hallitsevalta tangokunkulta!

Amadeus Lundberg kuitenkin vei sinä vuonna voiton ja minä jäin kolmanneksi. Voitin tangokuninkuuden vasta seuraavana vuonna.

Ensimmäinen tangovuoteni meni omiin keikkoihin ja olin Jukan kanssa yhteyksissä vain harvakseltaan. Tangomarkkinoita voi kuitenkin syyttää siitä, että löysimme toisemme.

Samanlainen huumorintaju, itselleen nauraminen sekä toisilleen naljailu luonnistuu meiltä molemmilta.

Moni ei uskonut meihin aluksi, eikä ottanut ideaa duosta tosissaan. Marko & Jukka -duo on kuitenkin ihan totista totta lennosta syntyvine koreografioineen kaikkineen.

Arvostan Jukan loputonta energiaa. En tiedä mistä sitä löytyy, mutta sitä vain riittää.

Jukka on ylisosiaalinen tapaus, kun itse olen vähän kaksijakoinen. Olen sosiaalinen erakko. Tarvitsen paljon omaa aikaa ja minun on välillä ollut vaikea sopeutua ryhmään.

Jukka taas haluaa mahdollisimman paljon ihmisiä ympärilleen. Keikkareissuilla hän järjestää yhteisen majoituksenkin aina kaikille, kun taas minä haluan nukkua yksin omassa rauhassa.

Keikkoihin liittyy yhdessä hengailu ja sen myötä muun muassa saunominen. Tykkään miedoista löylyistä ja avannosta – toisin kuin Jukka, joka on kerran suostunut kokeilemaan avantoa.

Konserttijuontojen kirjoittaminen on minulle hyvin luonnollista, olenhan kirjoittanut useita konserttikokonaisuuksia ja radiojuontojakin jo vuosia itsekseni. Radio- ja konserttijuontojen tekemisessä on paljon samaa ja usein kirjoitan keikkajuonnot myös Jukan osalta.

Olemme Jukan kanssa ehdottomasti Matti ja Teppo 2.0. Haaste on heitetty, että pääsisimme Tangomarkkinoilla heidän kanssaan lavalle, mutta en tiedä onnistuuko se.

On ollut kiva kuulla yleisöstä, että meitä on verrattu heihin. Kädenvääntöä käymme enää siitä, kumpi on kumpi.

Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen

”Samanlainen huumorintaju, itselleen nauraminen sekä toisilleen naljailu luonnistuu meiltä molemmilta.” Jonne Räsänen / Otavamedia

Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen:

Muistan, kun Marko tippui vuoden 2009 Tangomarkkinoiden finaalista kalkkiviivoilla. Minä satuin olemaan paikalla tsemppaamassa miestä. Marko murtui täysin niin, että kyyneleethän siinä tuli.

Olin ihan varma, että Marko olisi jo silloin voittanut. Hän oli vähän erilaisempi kuin muut: hänessä oli väriä, karismaa ja lämmin ote kanssaihmisiin.

Vuosi 2010 oli sitten Markon voittovuosi ja siitä oikeastaan lähti hiljalleen meidän yhteistyömme. Tangomarkkinat keksi vuonna 2012, että minua ja Markoa voisi käyttää eräänlaisina bileheikkeinä tangojen loppushow’ssa. Siitä lähtien olemme tehneet erilaisia juttuja kimpassa.

Lopullinen sykäys yhteistyölle tuli 2017 kun minut oli bändin kera tilattu ystäväni häihin esiintymään ja Marko oli buukattu toiseksi solistiksi. Olimme samalla myös häävieraina ja jaoimme yhteisen hotellihuoneen.

Soundcheckin jälkeen menimme huoneeseen vaihtamaan pukuja päälle. Vedimme nutut niskaan ja näytimme ihan duolta! En muista kumpi kysyi, että pitäisikö, johon toinen vastasi vain, että pitäisi. Siinä hetkessä päätimme, että alamme tehdä keikkoja enemmän yhdessä.

Marssimme häätilaisuuteen ja ruokajonossa Marko ilmoitti ohjelmatoimistonsa ihmisille, että minä olisin heidän uusi artistinsa ja me alkaisimme duoksi. Homma oli sillä sovittu. Ensimmäinen sinkkumme, Hei vaan heilani suloinen, julkaistiin helmikuussa 2018.

Marko on parhaimmillaan kaikissa valmistelevissa asioissa. Jos joku homma pitää hoitaa niin Marko tekee sen ihan viimeisen päälle.

Erilaisuutemme tulee hyvin ilmi esimerkiksi laivakeikoilla, joilla emme jaa yhteistä hyttiä. Minä kuorsaan niin paljon, ettei siinä nukkuisi kukaan. Olen menossa juuri uniapneatutkimuksiin ja tiedän jo, että minulla on se. Lähipiiri on patistanut minua tutkimuksiin jo vuosia. Olisi ihan hyvä, että saisin unen laadukkaaksi ja myös nukuttua määrällisesti enemmän.

Jos Marko ei pysty nukkumaan kuorsaamiseni takia, niin vastaavasti minä en siedä sitä epäjärjestystä, mikä Markon hytissä on! On oikeastaan kaksi asiaa mitä en kestä: sitä, että Make levittää kamansa ympäri huonetta ja se, että hän selaa kännykkää nukkumaan käydessä äänet päällä.

Olemme hieman erilaisia myös siinä, mitä tulee sosiaalisuuteen. Marko vetäytyy yksin omaan hyttinsä, kun taas minä pyydän kaikki ihmiset omaani. Keikan jälkeen minun pitää saada saunakaveri tai mennä ihmisten kanssa jonnekin. Tykkään järjestää muille kaikenlaista ja saada ihmiset viihtymään.

Teemme molemmat omaa uraa, mutta yhdessä olemme nimenomaan duo – niin kuin Matti ja Teppo. Siinä on niin rautainen kaksikko, että jos meidän duomme kantaisi edes lähellekään samanlaista suosiota, se olisi valtavan hieno juttu!

X