Näyttelijä Heli Sutela: ”Minusta on tärkeää, että ihmiset eivät kangistu viettämään aikaa vain omanikäistensä seurassa”

Näyttelijä ja koomikko Heli Sutela saattaa käydä kaljalla kaksikymppisen tai kahdeksankymppisen ystävän kanssa. Teatterialalla ikä menettää merkityksensä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä ja koomikko Heli Sutela saattaa käydä kaljalla kaksikymppisen tai kahdeksankymppisen ystävän kanssa. Teatterialalla ikä menettää merkityksensä.
(Päivitetty: )
Teksti: Eveliina Lauhio

Heli Sutela, näyttelet Moottoritie on kuuma -komediassa Turun Linnateatterissa. Mikä on ollut parasta produktion tekemisessä?

Parasta on saada tehdä töitä nuorten, ammattitaitoisten ja lahjakkaiden ihmisten kanssa.

Tiesin etukäteen, että tiimimme tulee toimimaan loistavasti yhteen ja että Essi Hellénin käsikirjoitus ja ohjaus toimivat. Komediassa kolmen eri sukupolven naiset lähtevät yhteiselle roadtripille, jolla ei vältytä yhteentörmäyksiltä. Huumorin keinoin käsitellään vakavia asioita, kuten ilmastonmuutosta.

Minkälainen rooli iällä on omissa ystävyyssuhteissasi?

Ei juuri minkäänlaista roolia. Teatterissa ikä häviää. Kaikki voivat esittää kaikenikäisiä, ja eri ikäiset voivat mennä kaljalle keskenään.

Minusta on tärkeää, että ihmiset eivät kangistu kaavoihin viettämään aikaa vain omanikäistensä ihmisten seurassa. Nuorin ystäväni on parikymppinen, ja vanhin yli 80-vuotias. Ikä on todellakin vain numero.

Minkälainen ystävä olet?

Pyrin olemaan ystävänä lojaali, ystävällinen, piristävä ja luotettava. Ystävyyssuhteet merkitsevät minulle paljon. Ystävien kanssa jaan sekä ilonaiheet että huolet. Tavoitteeni on antaa ystävyydelle paljon aikaa, ja olen onnistunutkin siinä aika hyvin. Tapaan ystäviäni kahvilla, illanvietoissa ja matkoilla.

Olen siitä onnellisessa asemassa, että moni ystävä on työkaverini, ja voimme nähdä toisiamme töissä. Pidän puhelimessa puhumisesta, joten päivitän kuulumisia ystävieni kanssa myös silloin, kun näkeminen ei ole mahdollista.

Suurin osa ystävistäni on samalla alalla, mutta minulla on myös lapsuudenystäviä, joista kukaan ei ole näyttelijä.

Minkälaiselle huumorille naurat?

Olen melko tosikko. Nauran eniten omasta mielestäni älykkäälle huumorille, jossa on totuuspohjaa.

Minusta on hersyvintä, kun joku asia kerrotaan piiloviisaasti ja yllättävällä tavalla. Huumorissa pitää olla jokin jekku.

Mikä on parasta, mitä sinulle voisi tapahtua?

Kaikkein parasta olisi, että elämä jatkuisi tällaisenaan. Kaikki asiani ovat tällä hetkellä hyvin.

Minulla on terveyttä, läheisiä ihmissuhteita ja kalenteri täynnä innostavia töitä. En toivo elämääni suuria muutoksia.

X