Vappu ja Marja Live -talk show’ta emännöivä Vappu Pimiä paljastaa unelmansa: ”Pyytäisin vieraaksi USA:n entisen presidentin, Barack Obaman”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Vappu Pimiä
Vappu Pimiä. © MIRVA KAKKO / OM-ARKISTO
Juontaja Vappu Pimiä, 40, aloitti työnteon 12-vuotiaana, koska äiti ei suostunut kustantamaan merkkifarkkuja. Vappu jakoi lehtiä ja tienasi itse farkkurahat.

Jos saisit kutsua ohjelmaan kenet tahansa vieraan, kuka hän olisi ja miksi?

Pyytäisin vieraaksi USA:n entisen presidentin Barack Obaman. Minulla on sellainen fiilis, että Obama on hyvä ihminen. Hänen ympärillään on jotenkin hyvä energia.

Seuraavalla lomareissulla aion lukea Obaman vaimon, Michellen, Minun tarinani -kirjan. Tai siis aion ladata kirjan ja kuunnella sen lentokoneessa.

Olet kiireinen uraäiti. Kuinka monta tuntia viikossa tarvitset omaa aikaa?

Minun omaa aikaani on se, kun käyn kolme tai viisikin kertaa viikossa lenkillä tai treenaamassa.

Pääni leviää, jos en pääse liikkumaan. Tarvitsen siitä saatavan energian. Käyn juoksemassa, fustrassa ja välillä myös nyrkkeilemässä.

Olet tehnyt elämäsi aikana vaikka mitä. Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi?

Aloin jakaa lehtiä, kun olin 12-vuotias. Halusin Levikset, mutta äitini ei suostunut niitä minulle ostamaan, joten ostin ne sitten itse. Merkki oli tietysti 501 ja farkuissa oli totta kai lumipesu.

14-vuotiaana olin liikenteen laskijana, kun sain kesätyöpaikan Helsingin kaupungilta. Seisoin Töölönlahdella ja laskin ohimeneviä pyöräilijöitä ja kävelijöitä.

Miten vieroitat itsesi töistä jos on pakko?

Lomailemalla. Olen yrittäjä, joten minun on pakko vastata joskus lomallakin työsähköposteihin, mutta muuten pystyn kyllä oikeasti irrottautumaan töistä. Lomalla osaan löysätä.

Mihin uskot hurahtavasi seuraavaksi?

Olen viime aikoina lukenut kirjaa fermentoinnista. Luulen, että hurahdan seuraavaksi siihen eli ruuan hapattamiseen. Ajattelin kokeilla ensi alkuun kaalien ja kurkkujen fermentoimista. Hapattamisen sanotaan olevan tosi terveellistä keholle, joten siksikin se kiinnostaa.

Fermentointi liittyy kehon pH-arvoihin eli sen tasapainoon. Rakastan kaikkia hapatettuja tuotteita muutenkin. Olen päättänyt, että ensi kesänä viimeistään aion fermentoida kaikkea mahdollista. Kotona tulee siis tuoksumaan hapan!

X