Viiden lapsen isä Konsta Hietanen, 35: ”Väsymys ja kiire tuovat sävynsä yhteiseloon - Silloin pitää löytää se yhteinen köysi, jota vetää”

Salatut elämät -sarjassa aloittanut muusikko-näyttelijä Konsta Hietanen, 35, muistetaan myös tenavatähtenä ja jalkapalloilijana. Viiden lapsen isä avioitui aikanaan teinirakkautensa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Tunnustan, että rakastan täydestä sydämestäni vaimoani ja lapsiani, joita on siunaantunut vuosien saatossa viisi.” Kuva: Suska Jyllinmaa/Fremantle

Salatut elämät -sarjassa aloittanut muusikko-näyttelijä Konsta Hietanen, 35, muistetaan myös tenavatähtenä ja jalkapalloilijana. Viiden lapsen isä avioitui aikanaan teinirakkautensa.
Teksti: Linda Martikainen

Konsta Hietanen oli lapsitähti, joka sai sadoittain fanikirjeitä. Nyt 35-vuotias näyttelijä-muusikko on viiden lapsen isä – ja mies kertoo, että kaikki fanikirjeet ovat hänellä yhä tallessa.

Tenavatähti Konsta Hietanen

”Tenavatähti-kisan jälkeen päällä oli aikamoinen hurmostila, ohjelma oli siihen aikaan niin suosittu.

Minun piti opetella suhtautumaan kaikenlaiseen palautteeseen ja fanien käytökseen samalla tavalla kuin aikuistenkin. Asiat piti osata laittaa oikeisiin mittasuhteisiin ja pitää pää kylmänä. Se tuntui oudolta. Totuin siihen kuitenkin nopeasti ja pohjimmiltani olin energinen, jalkapalloa pelaava koululainen, joka teki silloin tällöin keikkoja.

Pääsin tekemään lyhyessä ajassa tosi monipuolisesti juttuja. Mietin, että mihin haluan tulevaisuudessa panostaa ja lopulta ratkaisu oli selvä: jalkapalloon.

Aloitin pelaamisen lahtelaisessa FC Kuusysissä. Jari Litmanen oli silloin ja on edelleen minulle idoli numero yksi.

Jalkapallo saneli elämääni kolmekymppiseksi asti aikalailla täysin. En ikinä kyllästynyt treenaamaan tai pelaamaan. Palloa tuli potkittua yksinään tai yhdessä kavereiden kanssa tuntitolkulla.

Olin 29-vuotias kun lopetin peliuran FC Lahdessa. Päätös oli mielettömän vaikea. Olen sitä ihmistyyppiä, joka satsaa yhteen juttuun kaikkensa. Urheilijoilla koko perhe on usein enemmän tai vähemmän mukana siinä touhussa.”

Teinirakkaus kestää ja toi suurperheen

”Tunnustan, että rakastan täydestä sydämestäni vaimoani ja lapsiani, joita on siunaantunut vuosien saatossa viisi: neljä poikaa ja kuopuksena tyttö, joka täyttää kaksi vuotta.

Tapasin vaimoni Aamin jo ennen täysi-ikäisyyttä. Harvemmin teinirakkaus kestää ja pakko kyllä myöntää, että se tuntuu itsestänikin ihan mahtavalta.

Perhe on laittanut asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen, enkä osaa kuvitella millainen olisin ilman sitä.

En ole maailman itsekkäin tyyppi, mutta olen aina halunnut kehittää itseäni. On ollut tosi tervettä, että elämässä on ollut muitakin ihmisiä, jolloin edellisen pelin tulos tai muu suoritus ei ole ollut aina se ainoa asia aivoissa.

Toisista huolehtiminen ja perheeseen panostaminen ovat vaikuttaneet myös moneen juttuun työrintamalla. Viiden lapsen perheessä meillä on kokemusta monesta väsymyskaudesta, jotka ovat osaltaan opettaneet sitkeyttä ja sitä, että kaikesta selviää.”

”Olemme opetelleet selviämään haasteista ja olemaan optimistisia”

”Pelkään hyvin vähän mitään, mutta ehkä sitä, että miten meidän perheemme jaksaa kaiken kaikkiaan. Uskon sen kantokykyyn kuitenkin hyvin vahvasti, me olemme opetelleet selviämään haasteista ja olemaan optimistisia.

Emme ole parisuhteessamme koko ajan ihan onnemme kukkuloilla – tuskin missään suhteessa ollaan. Väsymys ja kiire tuovat oman sävynsä yhteiseloon ja silloin pitää vain löytää se yhteinen köysi, jota vetää.

Yksityisyrittäjyys, keikkatyö ja hyvin epäsäännölliset työajat ovat välillä laittaneet epäilemään, onko tässä mitään järkeä. Pienillä muutoksilla olemme kuitenkin aina löytäneet tasapainon. Kyse on hyvin pitkälti nimenomaan taistelutahdosta ja siitä, että pyrimme suhtautumaan uusiin ja haastaviin tilanteisiin aina positiivisella asenteella.”

Uskollinen ystävä -sinkku ulkona

”Haluan ehdottomasti kehittää näyttelijän taitojani. On mahtavaa, että olen saanut nyt taas töitä näyttelijänä. Myös musiikissa on tosi monia asioita, joita haluan oppia ja kehittää itsessäni. Tykkään muun muassa opetella uusia instrumentteja ja tuotantopuoli on myös yksi kiinnostava seikka.

Vuosien aikana olen joskus paikannut toimeentuloa myös sivuduuneilla. Olen työskennellyt muun muassa koulunkäyntiavustajana ja sijaisopettajana.

Ennustan loppuvuodelle mielenkiintoisia juttuja ja ihanaa yhteiseloa perheen kanssa. Yksityisyrittäjän tarmolla olen yrittänyt viedä tätä omaa showbisnesuraa eteenpäin, mutta korona kun tuli, se vei tietysti minultakin musiikkipuolella sovittuja juttuja.

Uusin sinkkuni, Uskollinen ystävä, ehdittiin juuri julkaista ja se on saanut ilahduttavan positiivisen vastaanoton. Toivon, että pystyn jatkossa luomaan keikkoja myös oman musiikin ympärille, koska viime vuosien aikana olen tehnyt paljon cover-keikkoja. Tässä tilanteessa saan joka tapauksessa olla entistä kiitollisempi roolistani Salatut elämät -sarjassa. Minua paljon pahempia tilanteita on Suomi täynnä.”

Lue myös: Tenavatähdestä Salkkarit-tähdeksi – Viiden lapsen isä Konsta Hietanen, 35: ”Elämä on ollut meillä varsin vauhdikasta”

Näyttelijä-muusikko Konsta Hietanen palaa parrasvaloihin Salkkareiden myötä. ”Katsotaan mitä tästä kehkeytyy!”

Näyttelijä-muusikko Konsta Hietanen palaa parrasvaloihin Salkkareiden myötä. ”Katsotaan mitä tästä kehkeytyy!” © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

X