Ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen kertoo Metku-koirastaan: ”Ymmärrän melkeinpä korvien asennosta, mikä mielentila sillä on”

Ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen jakaa arkensa Metku-koiran kanssa. He olivat tuttu duo myös Putous-ohjelman kuvauksissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Niinan mukaan Metkua ahneenpaa koiraa saa hakea. Metku on lähes kaikkiruokainen.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen jakaa arkensa Metku-koiran kanssa. He olivat tuttu duo myös Putous-ohjelman kuvauksissa.
Teksti: Anastasia Ranta

Suloinen australianpaimenkoira Metku hurmasi myös Putous-sketsiohjelman näyttelijät, kun Niina Lahtinen on vienyt lemmikkinsä kuvauksiin.

”Metku heittäytyi usein selälleen ja näyttelijät rapsuttelivat sitä mahasta”, ohjaaja-käsikirjoittaja kertoo.

Niina Lahtinen on ollut eläinrakas lapsesta saakka. Hänen lapsuudenperheellään oli cavalier kingcharlesinspanieli nimeltä Popi. Ensimmäinen aikuisiän koiransa Niina hankki valmistuttuaan Turun Akatemian teatteriopinnoista.

“Se oli pitkäkarvainen collie nimeltä Relander, tuttavallisemmin Rellu. Se on isäni suosikkirotuja, hän suostui siksi maksamaan siitä puolet.”

Harrastessaan Rellun kanssa agilityä, Niina näki usein uljaita australianpaimenkoiria lajin parissa. Rotu tuntui heti omalta. Niinpä hän päätti hankkia Metkun.

”Kun aika Rellusta jätti, minulle oli luontevaa ottaa uusi koira. Australianpaimenkoira on hirvittävän kaunis ja koiranoloinen koira. Metku on huomattavasti reippaampi kuin edellinen, pitkiä lenkkejä inhonnut hienostokoirani.”

Metkun kanssa metsälenkeille

Niina Lahtinen remuaa Metkun kanssa metsässä, usein mukana on myös muita koirakavereita. Niinalla on lenkkejä varten myös juoksuvyö, johon saa valjaat kiinni.

”Kun juoksemme, Metku menee innostuneeseen työmoodiin. Näkee, että australianpaimenkoira on työkoira”

Agilityharrastus on jatkunut myös Metkun kanssa. Tavoitteellisuuden sijaan Niina haluaa keskittyä heidän keskinäisen kommunikaationsa parantamiseen. Niina on huomannut, että pitkäaikainen yhteistyö on tuottanut tulosta.

”Metku tottelee paremmin. Ymmärrän melkeinpä Metkun korvien asennosta, mikä mielentila sillä on”, Niina muistelee.

Kaikkiruokaisella australianpaimenkoiralla rautainen vatsa

Niina kertoo, ettei Metkua ahneempaa koiraa ole, sille kelpaa syötäväksi lähes mikä vaan. Se on syönyt kaikkea kokonaisesta biojäteastian sisällöstä suureen ruisleipäpakettiin.

Kerran koira söi Niinan tyttären tivolista voittamat suklaat. Metkulla on onneksi rautavatsa ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Yhtä ruokaa ei edes kaikkiruokainen Metku kelpuuttanut. Gluteeniton tortillalettu jäi jopa siltäkin syömättä.

”Se tosin haisi myrkyltä, eikä kelvannut edes gluteenitonta syövälle ihmisvieraallemme”, Niina Lahtinen muistelee.

Lue myös: Nosework on koiran ja ihmisen hauska yhteinen harrastus – Näin pääset hajutyöskentelyssä alkuun

Lue myös: Näyttelijä Niina Lahtinen on helposti ylipuhuttavissa: ”On nolompaa jättää elämättä kuin kokeilla rohkeasti ja epäonnistua”

Näyttelijä Niina Lahtinen

Ohjaaja-näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen muistaa olla itselleen armollinen. © Niclas Mäkelä / Otavamedia

X