Sanna Kiisken rescuekoira David Bowie on todellinen herrasmieskoira – ”Hän on varmasti siistimpi kuin moni ihminen”

Toimittaja-yrittäjä Sanna Kiisken arkea tahdittaa rescuekoira David Bowie, jonka luottamus ihmisiin on säilynyt kaltoin kohtelusta huolimatta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Bowie on esimerkki siitä, että jos minua olisi kohdeltu yhtä huonosti, niin luottaisinko enää ihmiseen? En, mutta hän luottaa.” Sanna Kiiski kertoo.

Toimittaja-yrittäjä Sanna Kiisken arkea tahdittaa rescuekoira David Bowie, jonka luottamus ihmisiin on säilynyt kaltoin kohtelusta huolimatta.
Teksti: Linda Martikainen

Yrittäjä Sanna Kiiski bongasi rescuekoira David Bowien ilmoituksen Facebookissa, jossa sille etsittiin uutta kotia. Kiisken ystävä on mukana järjestön toiminnassa, joka tuo Espanjasta koiria.

”Koiran entinen omistaja oli ottanut sen vahtikoiraksi, mutta kun Bowie ei haukkunut, oli omistaja yrittänyt tappaa sen ja jättänyt koiran pihalle kuolemaan. Sieltä se sitten pelastettiin ensin kotihoitoon ja sen jälkeen meille.”

Luottamusta koiralta löytyi ihmisiin, vaikka toisin olisi voinut olla.

”Bowie on esimerkki siitä, että jos minua olisi kohdeltu yhtä huonosti, niin luottaisinko enää ihmiseen? En, mutta hän luottaa.”

Bowie on mamman poika, joka seuraa perässä vessaankin. Sanna puhuu koiralleen ystävällisemmin kuin kenellekään muulle. Parivuotiaana Suomen muuttanut David Bowie on asunut omassa kodissaan nyt neljä vuotta. Ikä näkyy omalla tavallaan.

”Kaulassa on vähän löysyyttä ja kuonossa harmaata.”

 

Rescuekoira ja todellinen herrasmies

Laatuaikaa Sanna viettää Bowien kanssa joka yö, kun koira nukkuu mammansa vieressä. Bowie on muutenkin herrasmies.

”Bowie on hyvin siisti mies sikäli, että aina kun hän käy ulkona jalat ja pylly putsataan. Hän on varmasti siistimpi kuin moni ihminen.”

Sannalla on kolme lasta, joiden kanssa Bowie leikkii muoviluun kanssa. Yhdessä lasten kanssa Sanna ylläpitää myös rescuekoira Bowien omaa Instagram-tiliä. Kiiski painottaa, että etenkin nyt koronan myötä alkaneessa lemmikkieläin-buumissa olisi hyvä ottaa huomioon erilaisten koirien tarpeet. Vastuu on painava ja koira voi tarkoittaa 15 vuoden sitoumusta.

”Tiesimme kotihoidon myötä miten Bowie suhtautui lapsiin. Kärsivällisyyttä pitää olla ja kokemusta eläimistä.”

David Bowie ei ole erityisen kiinnostunut muista koirista, mutta se matkustelee mielellään perheensä mukana.

”Se tykkää olla meidän kanssa. Bowie on matkustanut mukanamme ympäri Suomea, sekä Virossa ja Ruotsissakin. ”

Lue myös: Rosa Meriläisen teinipoika Frans toimi apukätilönä perheen perhoskoiran synnytyksessä – Namu-pennun pelastamiseen tarvittiin lopulta vaativa leikkaus ja vajaat sata joukkorahoittajaa

X