Anna-lehti: Näyttelijä Niina Lahtinen on helposti ylipuhuttavissa: ”On nolompaa jättää elämättä kuin kokeilla rohkeasti ja epäonnistua”

Näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen ei juuri jarruttele, hän on paitsi ahkera työtekijä myös halukas kokeilemaan kaikkea. Kiinnostavista työtehtävistä kieltäytyminen on ollut innokkaalle ja heittäytyväiselle Niinalle välillä vaikeaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ohjaaja-näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen muistaa olla itselleen armollinen.

Näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen ei juuri jarruttele, hän on paitsi ahkera työtekijä myös halukas kokeilemaan kaikkea. Kiinnostavista työtehtävistä kieltäytyminen on ollut innokkaalle ja heittäytyväiselle Niinalle välillä vaikeaa.
Teksti:
Anastasia Ranta

”Välillä minulla on ollut töissäni kausia, jolloin olen ollut hieman liian väsynyt. En ole kokenut täysvaltaista burn outia, mutta olen huomannut väsymyksen huonontavan työni jälkeä. Jos teen liikaa töitä, voin antaa kaikkeni, mutten koskaan parastani. Siksi haluan pitää työmääräni kaikesta huolimatta hallittavana”, Niina Lahtinen kertoo Anna-lehdessä.

Työvuodet ovat opettaneet hänelle paljon säätelykyvystä ja aikalisän ottamisen tärkeydestä. Jos töitä on kuitenkin kertynyt paljon, muistaa Niina myös olla armollinen itselleen.

”Parempi tehty kuin täydellinen. Mielestäni on nolompaa jättää elämättä kuin kokeilla rohkeasti ja epäonnistua.”

Niina Lahtinen kertoo, että into ja ideointikykykään ei aina riitä. Hän näytteli supersuositussa Siskonpeti-sketsisarjassa  yhdessä Pirjo Heikkilän, Krisse Salmisen ja Sanna Stellanin kanssa. Heidänkään kaikki ideansa eivät menneet tuotantoyhtiöille ja rahoittajille läpi.

Välillä Niina kokee itsensä neroksi, toisinaan täydelliseksi epäonnistujaksi. Tiimitoverit ovat epäonnistumisen hetkillä suuri tuki.

”Ystävien kesken on helpompi kestää myös epäonnistumiset. Silloin voi porukalla naureskella, että mitähän me oikein ajattelimme.”

Siskonpedin näyttelijättäret

Siskonpedin-näyttelijät Pirjo Heikkilä, Krisse Salminen, Sanna Stellan ja Niina Lahtinen toistensa tukena.  © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Rehellinen pomo

Niina toimii tulevan Putous-viihdeohjelman ohjaajana sekä pääkäsikirjoittajana. Hän kokee olevansa kannustava, mutta rehellinen pomo. Niina sanoo suoraan, jos jokin ei toimi, välillä härnäävän vitsikkäästi.

”Saatan heittää vaikka Christofferille (Strandberg), että tämä kohtaus ei toimi, koska olet vain niin huono. Tosiasiassahan hän on loistava näyttelijä ja vastuu on ohjaajan eli minun. Vitsailu onnistuu, kun tuntee toisen”, Niina sanoo Anna-lehdessä.

Hän kertoo onnistumisten tuntuvan epäonnistumisten jälkeen erityisen hyviltä, kun niistä voi nauttia yhdessä.

Rauhaa luonnosta ja hetkessä elämisestä

Kun Niina Lahtinen kaipaa rauhaa, hän viettää aikaa mielellään luonnossa eläinten parissa. Hän nauttii myös siitä, kun ei aamulla tiedä, minne päivän aikana päätyy.

Liian pitkät projektit, kuten esimerkiksi talon rakennus ovat hänelle ajatuksena ahdistavia. Hän kannustaakin ihmisiä elämään, kuten itsestä hyvältä tuntuu, eikä  ulkopuolisten ja yhteiskunnan odotusten mukaisesti.

Lue lisää Annan numerosta 2/2021! Niina kertoo lehdessä myös kuinka rauhoittautuu uneen ja minkä J.K Rowlingin elämänhallintaan liittyvän ajatuksen hän allekirjoittaa.

Lue myös: Näyttelijä Heli Sutela: ”Minusta on tärkeää, että ihmiset eivät kangistu viettämään aikaa vain omanikäistensä seurassa”

X