Pepe Willberg, 75, paljastaa pitkän uransa salaisuudeksi ”veden mukana” kulkemisen – ”Olen ollut takarivin miehiä, luottomies”

Laulajan uraa jo 60 vuotta tehnyt Pepe Willberg tunnustaa, ettei ole ollut tapetilla ja parrasvalojen loisteessa vaan luottomies: ”Aina kun tarvitaan, minuun on otettu yhteyttä.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja Pepe Willbergin pian 60 vuotta kestäneen uran varrelle mahtuu monia huippuhetkiä.

Laulajan uraa jo 60 vuotta tehnyt Pepe Willberg tunnustaa, ettei ole ollut tapetilla ja parrasvalojen loisteessa vaan luottomies: "Aina kun tarvitaan, minuun on otettu yhteyttä.”
Teksti:
Elina Kirssi

Laulaja Pepe Willberg täyttää joulukuun 17. päivänä 75 vuotta. Hän juhlii merkkipäiväänsä Espanjan Fuengirolassa vaimonsa Pauliinan kanssa. Luvassa on rantaelämää ja patikointia vuorilla.

Pariskunta viettää Espanjassa tänä vuonna myös joulun ja uudenvuoden.

”Kolme varttia tuosta käsittämättömästä sadasta vuodesta, onhan se nyt jotain. Täytyy kunnioittaa itseään, että on tullut elettyä sillä tavalla, että pystyn toimimaan yhä täysin normaalisti”, Pepe Willberg kertoo.

Ääni on yhä kunnossa, ja kehosta Pepe on pitänyt huolta kuntonyrkkeilemällä. Nyrkkeilyssä keskivartalon lihaksisto pysyy vahvana, mikä auttaa laulamisessa, sillä ääni syntyy palleasta. Nykyään hän harrastaa tennistä, kävelyä ja pilatesta.

”Voit kuolla minä hetkenä hyvänsä”

Olet mitä syötohjelman jälkeen myös ruokavalio on kokenut muutoksia. Pepellä todettiin kohonnut riski saada sydän- tai aivoinfarkti.

Pippa Laukka sanoi heti ensimmäisenä, että ”voit kuolla minä hetkenä hyvänsä”. Oli merkkejä siitä, että verisuoneni eivät ole ehkä viimeisen päälle kondiksessa. Kyllä se pani miettimään. Ruokavalio muuttui aika dramaattisesti, syön salaattia nyt selvästi enemmän kuin ennen”, laulaja muistelee.

Salaattikuuri näkyy myös puntarissa. Pepe käy kahdesti päivässä vaa’alla ja ohjelman aikana karisi 6–7 kiloa. Nyt hän on onnistunut pitämään painon kurissa.

Pave, Kirka Babitzin, Hector eli Heikki Harma ja Pepe Willberg tekivät historiaa Mestarit-kokoon­panollaan.

Pave, Kirka Babitzin, Hector eli Heikki Harma ja Pepe Willberg tekivät historiaa Mestarit-kokoon­panollaan. © Jukka Rapo/SKOY

Jormas-yhtye ja Pepe Willberg

Jormas-yhtye ja Pepe Willberg vuonna 1968. © Mauno Hämäläinen

Luottomies urallaan jo 60 vuotta

Myös ensi vuonna on aihetta juhlaan, kun Pepen uran alusta tulee kuluneeksi 60 vuotta. Hän kiertää Suomen suurimmat kaupungit Legenda juhlii -kiertueella, joka huipentuu Hartwall-areenalla 14. joulukuuta 2022 järjestettävään konserttiin.

Pitkän uran salaisuudeksi Pepe arvelee sitä, että hän on ”kulkenut veden mukana”.

”Hyvällä tuurilla en ole törmännyt rantapenkkoihin niin voimakkaasti että olisin päättänyt, että tämä oli tässä. Ei voi sanoa, että olen ollut tapetilla ja parrasvalojen loisteessa, vaan olen ollut takarivin miehiä. Luottomies, aina kun tarvitaan, minuun on otettu yhteyttä.”

Pitkän uran varrelta jokaiselta vuosikymmeneltä muistuu mieleen omat kohokohtansa. Islanders-bändin kanssa juhlan paikka oli, kun Danny liittyi yhtyeeseen ja vuonna 1963 koelevytys muuttui varsinaiseksi levytykseksi. Albumista tuli menestys, ja pian bändi kiersi ympäri Suomea.

Aluksi he esiintyivät Kalle Viitamäen tanssiorkesterin tauoilla, mutta tauot venyivät, koska yleisö halusi kuulla Islandersia yhä enemmän.

”Oli kova juttu, kun menimme Jormas-yhtyeen kanssa Ruotsiin ja meidät otettiin hurraten vastaan. Oli kaikille sokki, että Ruotsin-valloitus onnistui heti ensimmäisenä iltana. Pepe & Paradise teki Otto Donnerin kanssa kulttilevyjä, sitten oli Mestarit areenalla ja viimeisimpänä Pepe & Saimaa -levy. Sen suosio tuli puun takaa”, Pepe kertaa uransa huippuhetkiä.

Lue myös: Pepe Willberg ja Pauliina-vaimo: ”Ystävien menetys saa pohtimaan, kuinka paljon aikaa meillä on”

Pepe Willberg ja Pauliina Visuri

Pepe Willbergin ja Pauliina Visurin arkea sujuvoittaa kummankin pikainen leppyminen. ”Jos suutahdan Pauliinalle ja keitän itselleni kahvin, olen kupillisen hörpittyäni jo unohtanut, mistä kimpaannuin”, Pepe kertoo. © Tommi Tuomi

X