Pepe Willberg, 74, sairasti koronan lieväoireisena: ”Väsymys oli pidempään päällä – ainakin kuukauden”

Muusikko Pepe Willberg sairasti koronaviruksen lieväoireisena viime maaliskuussa. Espanjan Aurinkorannikolla keikkamatkalla ei vielä puhuttu koronasta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Muusikko Pepe Willberg on jo saanut ensimmäisen annoksen Pfizer-BioNTechinin rokotetta. Tehosterokote on luvassa toukokuussa.

Muusikko Pepe Willberg sairasti koronaviruksen lieväoireisena viime maaliskuussa. Espanjan Aurinkorannikolla keikkamatkalla ei vielä puhuttu koronasta.
Teksti: Elina Kirssi, Jukka Vuorio

Laulaja Pepe Willberg, 74, sairasti todennäköisesti koronaviruksen lieväoireisena viime maaliskuussa. Hän oli maaliskuun alussa 2020 Espanjan Aurinkorannikolla keikkamatkalla. Tuolloin Malagassa oli vielä paljon väkeä liikkeellä eikä siellä puhuttu koronasta.

Alkuviikon aikana oli muutamia esiintymisiä Fuengirolan ravintola Kukossa. Sali oli täynnä illallisvieraita, jotka halusivat tulla kiittelemään Pepeä keikasta kädestä pitäen tai halaamalla ja ottamaan selfieitä.

Jo ennen kotiin lähtöä Pepe Willberg sai kummallisen väsymyskohtauksen. Muut oireet alkoivat muutama päivä myöhemmin karanteenin aikana Suomessa. Myös managerivaimo Pauliina Visuri sai samanlaisia oireita, mutta lievempinä kuin Pepe.

”Yhtenä yönä tunsin poikkeuksellista, terävää kurkkukipua ja lihassärkyä. Jossain vaiheessa iski myös hyvin harsomainen päänsärky, joka tuli ja meni ja kesti muutaman päivän. Väsymys oli pidempään päällä, ainakin kuukauden, ja minulla oli myös vilunväristyksiä, mutta ei kuumetta”, Pepe Willberg kertoo.

Espanjasta karanteeniin Pohjois-Suomeen

Pepen matkan loppuvaiheessa Espanja ryhtyi voimakkaisiin rajoitustoimenpiteisiin. Vielä alkuviikon aikana Malagan vanhakaupunki ja Fuengirola olivat täynnä turisteja, mutta lauantaina suljettiin rannat ja ravintoloiden terassit. Seuraavana päivänä kaikki paikat olivat kiinni.

Pepe ja Pauliina matkustivat Suomeen viikon päätteeksi ja olivat kaksi viikkoa karanteenissa Pohjois-Suomessa. Maaliskuussa Suomessakin alkoi poikkeusaika ja Pepen keikkakalenteri tyhjeni hetkessä.

Pepe Willberg muistuttaa: ”Tällä alalla moni elää kädestä suuhun”

”Ei ole ollut duunia kohta vuoteen, paitsi viime kesänä oli onneksi joitakin keikkoja ja tv-projekteja. Olen eläkeläinen, joten en saa mitään tukia, mutta ei valtion taiteilijaeläkkeellä oikein elä. Säästöt ovat olleet ainoa vaihtoehto, onneksi sentään jotain senttejä on jäänyt. Tällä alalla moni elää kädestä suuhun.”

Kesän festivaaliesiintymisten toteutumiseen hän suhtautuu skeptisesti.

”Jos suurilla festivaaleilla Ruisrockissa, Pori Jazzissa tai Ilosaaressa kävijämäärää rajoitetaan selvästi, odotan mieluummin seuraavaan vuoteen. Järjestäjille festareiden peruutus olisi hirvittävä tilanne. Olen jo aika iäkäs, totta kai se panee myös miettimään, kuinka kauan tässä vielä talsitaan”, Pepe Willberg tuumaa.

Lue myös: Satu Tiivola, 96, sairasti koronan ja joutui sairaalahoitoonkin – Toipuminen kesti lopulta 2,5 kuukautta: ”Pelko on yhä alitajunnassa”

X