”Piikkimatto pistää verenkierron liikkeelle ja rentouttaa koko kropan” – Näyttelijä Elena Leeve koukuttui piikkimaton käyttöön

Näyttelijä Elena Leeve jäi koukkuun piikkimaton käyttöön, ja nykyään matto kulkee hänen mukanaan myös matkoilla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Elena Leeve rentoutuu piikkimaton päällä. Piikikäs kaveri auttaa häntä myös nukahtamaan.

Näyttelijä Elena Leeve jäi koukkuun piikkimaton käyttöön, ja nykyään matto kulkee hänen mukanaan myös matkoilla.
Teksti: Linda Martikainen

Piikkimatto on näyttelijä Elena Leeven luottotuote.

Piikkimatto aina mukana

”Olen suuri piikkimaton ystävä, ja käytän sitä säännöllisesti. En tarkalleen enää muista, mistä piikkimatto aikoinaan tuli osaksi päivittäistä elämääni, mutta käytössäni se on joka tapauksessa ollut jo useita vuosia.

Piikkimatto pistää verenkierron hyvin liikkeelle selästä, ja samalla se rentouttaa koko kropan tehokkaasti.

Käytän piikkimattoa yleensä aina ennen nukahtamista, en juuri muulloin sen rentouttavan ja väsyttävän vaikutuksen vuoksi. Yleensä nukahdan piikkimaton päälle noin vartissa. Periaatteessa voisin olla siinä vaikka kuinka kauan, mutta jossain vaiheessa kun käännän kylkeä, siirrän maton alta pois. Silloin olen usein jo puoliunessa, eikä syvään uneen pääseminen ilman mattoa tuota ongelmia.

Piikkimattoja on erilaisia, ja jotkut niistä ovat tosi kovia. Itse en tarvitse kangasta piikkien ja ihon väliin, vaan matto toimii parhaiten paljasta ihoa vasten. Olen jo niin tottunut piikkimattoon näiden vuosien aikana, etteivät piikit satu tai tunnu pahoilta.

Elena Leeve piikkimatto

Piikkimatolla makaaminen rentoututtaa. Sampo Korhonen/Otavamedia

Huomaan jääneeni koukkuun piikkimaton käyttöön. Kannan sitä aina mukanani matkoillakin. Olen ottanut matosta pois tukitäytteen, jotta se on helpompi taitella mukaan. En tiedä, kuinka paljon kyse on rutiinista vai itse piikkimatosta, mutta tuntuu kamalalta, jos matto jää joskus kotiin. Sen rentouttavaa vaikutusta huomaa todella kaipaavansa.

Olen ainoa perheessäni, joka käyttää piikkimattoa. Osa sen piikeistä on jo rapissut pois, eli olen pian uuden maton tarpeessa.

Toinen konstini nukahtamiseen on ikkunan avaaminen, sillä viileä ilma auttaa nukkumaan hyvin – toki silloin täytyy olla lämpimästi päällä.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 6/20.

Lue myös: Kärsitkö stressistä? Tämän takia piikkimatto voi auttaa sinua rentoutumaan

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X