Pippa Laukka hifistelee teen kanssa: ”Uskon, että nesteytyminen ylipäänsä pitää limakalvot ja puolustusjärjestelmän kunnossa”

Pippa Laukka pitää huolta nesteytyksestä hedelmäisen vihreän teen avulla, jota hän kantaa usein mukanaan termospullossa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Hyvin yleinen ongelma ihmisillä on se, ­ettei nestettä tule nautittua tarpeeksi”, sanoo Pippa Laukka.

Pippa Laukka pitää huolta nesteytyksestä hedelmäisen vihreän teen avulla, jota hän kantaa usein mukanaan termospullossa.
Teksti: Linda Martikainen

Pippa Laukka pajastaa, että yksi hänen olennaisimmista hyvinvointikonsteista on ehdottomasti nesteytys.

”Olen vähän huono juomaan pelkkää hanavettä, mutta juon sen sijaan tosi paljon vihreää teetä. Tykkään irtoteestä, ja minulla on muutama hyvä teekauppa, josta ostan tai tilaan teet. Usein minulla on termospullossakin teetä mukana”, Pippa Laukka sanoo.

Vihreä tee poistaa nestettä

”Jos vesi ei meinaa maistua, kannattaa miettiä missä muodossa veden juo. Nesteen määrään nähden vihreän teen diureettinen vaikutus on olematon, eli se ei poista nestettä enemmän kuin mitä siitä saa.

Hyvin yleinen ongelma ihmisillä on se, ­ettei nestettä tule nautittua tarpeeksi. Monella nesteen nauttiminen työpäivän mittaan vain unohtuu, jolloin kehosta tulee kuiva, eikä ajatus juokse. Jano on jo merkki kahden prosentin nestehukasta!”

Pippa Laukka ostaa vihreän teen irtoteenä tutuista teekaupoista.

Pippa Laukka ostaa vihreän teen irtoteenä tutuista teekaupoista. © istockphoto

Nälän ja janon tunne sekaisin

”Suosin hedelmäisiä teelaatuja. Maku on tärkeä juttu, en juo huonoa teetä. Tykkään hifistellä teen kanssa. Minulla teet ovat vanhoissa, lasisissa narupurkeissa. En voisi kuvitellakaan pitäväni niitä jossain pussukassa tai muovirasiassa. Lasipurkissa teet näyttävät hyvältä ja maistuvat myös. Teepannu porisee meillä aina jo heti aamusta.

Usein on puhuttu myös teen antioksidanttisista vaikutuksista, mutta en uskalla suoraan väittää, että teen sisältämällä teiinillä tai muulla ainesosalla olisi merkittävää antioksidanttista vaikutusta. Uskon, että nesteytyminen ylipäänsä pitää limakalvot ja puolustusjärjestelmän kunnossa. Tee itsessään ei ole siis ihmelääke, vaan neste.

Joskus kuulee puhuttavan vihreän teen vaikutuksesta myös painonhallinnassa. Ihmisillä saattavat mennä jano ja nälkä sekaisin, jolloin tulee syötyä, vaikka pitäisikin juoda. Siinä mielessä teen tai muun nesteen nauttiminen voi auttaa painonhallinnassa.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 10/20.

Lue myös: Historia, kulttuuri ja olosuhteet ovat tehneet meistä kestäviä – Pippa Laukka vakuuttaa: ”Me suomalaiset olemme koronaa vahvempaa tekoa”

Pippa Laukkaa

Pippa Laukkaa auttaa kaikessa lääkärin ammattia enemmän elämänkokemus. ”Elämä ei ole pelkkää iloa ja valoa. Nurjien puolten kohdalla ei pidä vaipua synkkyyteen, vaan arvostaa, että niissäkin voi olla paljon hyvää.” © Tommi Tuomi/Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X