Noora Karma huolehtii sisäisestä hyvinvoinnistaan – Lautaselle päätyy luomua: ”Hyvä olo vaikuttaa myönteisesti myös mieleeni”

Mentalisti Noora Karma suosii ennen kaikkea puhdasta luomuruokaa, jonka hän kokee ylläpitävän hyvinvointiaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nooran ruorepuuron pohjana voivat olla esimerkiksi proteiinipitoiset chiansiemenet. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mentalisti Noora Karma suosii ennen kaikkea puhdasta luomuruokaa, jonka hän kokee ylläpitävän hyvinvointiaan.
Teksti: Linda Martikainen

Mentalisti Noora Karma kävi kuusi vuotta sitten koulutuksessa, jossa puhuttiin puhtaasta ruoasta ja sen vaikutuksista ihmiseen.

”Kiinnostuin luomuruoasta ja kaikesta siitä, mikä edesauttaa sisäistä hyvinvointia. Se oli mullistava muutos elämässäni. Olen sitä lähtien ollut ruoan suhteen aika valveutunut, ja se näkyy myös jokapäiväisessä arjessani. Pyrin syömään kaiken luomuna, puhtaana ruokana”, Noora Karma kertoo.

Lämmin juoma aamun aluksi

”Aamulla aloitan päivän juomalla lämmintä vettä, johon sekoitan omenaviinietikkaa. Etikassa on mukana sekä cayennepippuria että sitruunaa. Juoma laittaa aineenvaihdunnan käyntiin, ja se sopii siksi hyvin aamuun. Jääkaapissa minulla on aina myös inkiväärivettä, joka sopii aamushotiksi tai nautittavaksi pitkin päivää.

Aamulla minun on saatava myös ehdottomasti luomukahvia. Aamupalaksi syön usein luomukaurapuuroa ja marjoja.”

Hyvin voiva suolisto

”Minulla on todella herkkä vatsa, joten minun on pakko hoitaa suolistoani. Syön jatkuvasti maitohappobakteereja, enkä voi syödä esimerkiksi kaalia, papuja, sipulia tai vehnää. Juon vatsani hyvinvoinnin tueksi myös kefiiriä, jota teen itse.

Iltaisin suosin kaura- tai mantelimaitoon tehtyjä tuorepuuroja, joiden pohjana ovat esimerkiksi chiansiemenet. Viljaton chiapuuro on tosi proteiinipitoista. Syön kananmunia aika paljon, minulla on siihen selvästi tarve. Punaista lihaa syön vain pari kertaa vuodessa, kanaa useammin.

Eniten syön kasviksia ja kalaa sekä äyriäisiä. Huomaan kyllä, että oloni on muuttunut puhtaan ruokavalion myötä huomattavasti parempaan suuntaan. Hyvä olo vaikuttaa myönteisesti myös mieleeni.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/20.

Lue myös: Noora Karma yrittää selvittää erokriisin: ”Kysymys on isoista näkemyseroista – Meillä ei ole kaikesta yhteisiä pelisääntöjä”

Noora Karma

© SUSA JUNNOLA / OTAVAMEDIA

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X