Anna-lehti: Näyttelijä Pirkko Hämäläinen muistuttaa elämän rajallisuudesta: ”Parempia aikoja ei kannata jäädä odottelemaan”

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen, 62, oppi jo nuorena, että elämä on tässä ja nyt – ei eilen eikä huomenna.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pirkko Hämäläinen haluaa elää rennosti tässä ja nyt.

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen, 62, oppi jo nuorena, että elämä on tässä ja nyt – ei eilen eikä huomenna.
Teksti:
Anastasia Ranta

Ylellä esitettävä, Auli Mantilan käsikirjoittama ja ohjaama talousrikoksia ja rahanpesua käsittelevä rikossarja Transport oli Pirkko Hämäläiselle mielenkiintoinen projekti. Pirkko Hämäläinen näyttelee sarjassa virheitä tekevää pankinjohtaja Mariannea.

”Kun ryhdyin lukemaan käsikirjoitusta, en malttanut laskea sitä käsistäni. Se oli niin
jännittävä. Jokaisessa kohtauksessa oli idea, eikä minun tarvinnut näytellä tyhjää”, Pirkko Hämäläinen kertoo Anna-lehdessä.

Pirkko kokee olevansa onnekas saadessaan tehdä työtä, joka on hänelle mieluisa ja rakas.

”Minulla ei ole tavoitteita, joita pitäisi saavuttaa”

Saavutuksilla tai menestyksellä ei ole kuitenkaan Pirkolle merkitystä, eikä hän erityisesti nauti itsensä ylittämisestä tai mukavuusalueelta poistumisesta, vaan haluaa saavuttaa mahdollisimman paljon mahdollisimman pienellä panostuksella.

”Minulla ei ole tavoitteita, joita pitäisi saavuttaa tai kuvitelmia siitä, että minun pitäisi olla jotakin. On helpompi hengittää, kun on vapaa paineista ja odotuksista.”

”Haluaisin olla jollekin erityinen”

Pirkko Hämäläinen kokee, että aika on ainoa asia, minkä ihminen omistaa, eikä kukaan tiedä, onko sitä paljon vai vähän. Pirkon puoliso Kirsti Simonsuuri menehtyi syöpään lähes kolme vuotta sitten.

”Sen jälkeen olen iloinnut erityisesti siitä, että osasimme elää hetkessä ja lähteä reissuille
aina kun siihen oli mahdollisuus. Parempia aikoja ei kannata jäädä odottelemaan.”

Pirkko Hämäläinen kokee, että Kirsti kulkee hänen kanssaan, mutta hän on jatkanut elämäänsä ja pyrkii tekemään siitä mahdollismman hyvää. Hän on myös avoin uudelle rakkaudelle.

”Toivon, että voisin vielä joskus löytää kumppanin. En ehkä haluaisi enää asua kenenkään kanssa, mutta haluaisin olla vielä jollekin erityinen.”

Lue lisää Anna-lehden numerosta 13/22. Pirkko Hämäläinen kertoo jutussa liikunnan merkityksestä sekä ruoanlaittobravuureistaan. Pirkko puhuu myös lämpimistä väleistään ex-puoliso Puntti Valtoseen.

X