Sivuroolistaan Oscarin voittanut Robert Downey Jr kiittää vaimoaan: ”Hän löysi minut, murisevan rescuelemmikin – ja rakasti takaisin eloon”

Kolmas kerta toden sanoi, kun näyttelijä Robert Downey Jr. sai ensimmäisen Oscar-palkintonsa elokuvamaailman suurimmassa juhlassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Robert Downey Jr. sai vihdoin oman Oscar-palkinnon parhaasta miessivuosasta elokuvasta Oppenheimer. Tähti saapui gaalaan yhdessä vaimonsa Susan Downeyn kanssa.

Kolmas kerta toden sanoi, kun näyttelijä Robert Downey Jr. sai ensimmäisen Oscar-palkintonsa elokuvamaailman suurimmassa juhlassa.
Teksti:
Linda Martikainen

Aiem­min kahdesti ehdolla ollut Robert Downey Jr. palkittiin sivuroolistaan pystejä kahmineessa Oppenheimer-elokuvassa.

Tähden kiitospuhe Los Angelesissa Dolby Theatressa järjestetyssä Oscar-gaalassa oli koskettava ja humoristinen.

”Haluan kiittää kamalaa lapsuuttani ja akatemiaa – ja tässä järjestyksessä. Kiitän myös eläinlääkäriäni Susan Downeya eli vaimoani. Hän löysi minut, murisevan rescuelemmikin, ja rakasti minut takaisin eloon. Siksi olen täällä.”

Päihderiippuvuus vei Robert Downey Jr:n vankilaankin

Pitkään päihderiippuvuudesta kärsinyt Downey Jr. joutui vankilaankin 90-luvulla, kunnes lopulta raitistui.

Hän on ollut naimisissa tuottajavaimonsa kanssa kohta 20 vuotta. Heillä on kaksi yhteistä lasta ja Downey Jr:lla poika edellisestä liitosta. Pari tapasi toisensa vuonna 2003 Gothika-elokuvan kuvauksissa.

”Muut tilasivat ­japanilaista, mutta Robert kehui, miten kaurapuuro oli hänestä superruokaa. Hän oli tuonut omat kaurapuuropaketit lounaaksi, ja hänellä oli rasiassa yrttejä. Kaiken päätteeksi hän alkoi tehdä joogaliikkeitä. Hän oli mielenkiintoinen mutta outo”, Susan Downey kertoi The Hollywood Reporterille.

Lue myös: Tuoreita Oscar-elokuvia voi katsoa jo kotisohvilta – Täältä elokuvat löytyvät

Näin muut Oscarit jaettiin Hollywoodissa

Parhaan naispääosa-Oscarin voitti näyttelijä Emma Stone Poor Things -elokuvasta. Stone on naimisissa koomikkokirjailija Dave McCaryn kanssa, ja heillä on myös yhteinen kolmivuotias tytär Louise.
Parhaan naispääosa-Oscarin voitti näyttelijä Emma Stone Poor Things -elokuvasta. Stone on naimisissa koomikkokirjailija Dave McCaryn kanssa, ja heillä on myös yhteinen kolmivuotias tytär Louise. © MVPhotos
Näyttelijä Da’Vine Joy Randolph voitti Oscarin sivuroolistaan elokuvassa The Holdovers. Rooli oli jo aiemmin tuonut hänelle muun muassa Golden Globe -pystin, joten Da’Vinella on viime aikoina ollut todella aihetta juhlaan.
Näyttelijä Da’Vine Joy Randolph voitti Oscarin sivuroolistaan elokuvassa The Holdovers. Rooli oli jo aiemmin tuonut hänelle muun muassa Golden Globe -pystin, joten Da’Vinella on viime aikoina ollut todella aihetta juhlaan. © MVPhotos
Harva yllättyi, kun näyttelijä Cillian Murphy palkittiin parhaasta miespääosasta Oppenheimer-elokuvasta, joka palkittiin myös parhaana elokuvana. ”Elämme kaikki Oppenheimerin maailmassa, joten haluan omistaa tämän palkinnon kaikille rauhantekijöille ympäri maailman”, Murphy lausui kiitospuheessaan.
Harva yllättyi, kun näyttelijä Cillian Murphy palkittiin parhaasta miespääosasta Oppenheimer-elokuvasta, joka palkittiin myös parhaana elokuvana. ”Elämme kaikki Oppenheimerin maailmassa, joten haluan omistaa tämän palkinnon kaikille rauhantekijöille ympäri maailman”, Murphy lausui kiitospuheessaan. © MVPhotos
Laulaja Ariana Grande teki näyttävän Oscar-debyytin Giambattista Vallin vaaleanpunaisessa muotiluomuksessa, joka oli yksi illan muhkeimmista.
Laulaja Ariana Grande teki näyttävän Oscar-debyytin Giambattista Vallin vaaleanpunaisessa muotiluomuksessa, joka oli yksi illan muhkeimmista. © MVPhoto
Killers of the Flower Moon -elokuvassa näytellyt Lily Gladstone oli historian ensimmäinen naispääosan Oscar-ehdokkuuden saanut alkuperäiskansan edustaja. Oscar-pysti meni sivu suun, mutta aiemmin tänä vuonna Lily palkittiin samaisesta roolista Golden Globella.
Killers of the Flower Moon -elokuvassa näytellyt Lily Gladstone oli historian ensimmäinen naispääosan Oscar-ehdokkuuden saanut alkuperäiskansan edustaja. Oscar-pysti meni sivu suun, mutta aiemmin tänä vuonna Lily palkittiin samaisesta roolista Golden Globella. © MVPhotos
X